Hoppa till huvudinnehållet

Kriminologen Nina Rung till Arvika

Publicerad:

Nina Rung, kriminolog, genusvetare och debattör.
Nina Rung, kriminolog, genusvetare och debattör. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kriminologen och genusvetaren Nina Rung kommer till Värmland för att föreläsa. Den 5 april gästar hon Arvika bibliotek.

Frågor om våld och kön, förebyggande arbete mot sexuella övergrepp och våld i nära relationer – det är några av frågorna Nina Rung arbetar med. Hon är också en stark profil i sociala medier, har gjort sig känd som en rak debattör och även skrivit böcker.

Nu är hon på väg till Arvika, där kommunen just nu arbetar med en handlingsplan för suicidprevention. I januari föreläste Nina Rung för all grundskolepersonal i Arvika och nu väntar en öppen föreläsning på biblioteket.

Artikeltaggar

ArvikaArvika stadsbibliotekFöreläsningNina RungNöje/KulturSamhälleSjälvmordVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.