Hoppa till huvudinnehållet

FBK-talangen till landslaget: ”Truppen är förlagan till JVM-laget 2023”

Publicerad:
Färjestads 18-årige forward Lucas Forsell.
Färjestads 18-årige forward Lucas Forsell. Foto: FREDRIK KARLSSON

Färjestads Lucas Forsell är uttagen till Sveriges Team 19 som ska spela en turnering i Tjeckien.

Det är 14-16 april som Sveriges Team 19 ska spela en fyra-nationsturnering i Pribram, Tjeckien och i dag presenterade förbundskapten Magnus Hävelid sin trupp.

En av de uttagna spelarna är den 18-årige FBK-talangen Lucas Forsell.

– Den här truppen är förlagan till JVM-laget 2023 och innehåller många bra ingredienser, säger Hävelid i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Årskullen har drabbats av flera inställda turneringar under pandemiåren, så därför känns det extra angeläget och skönt att få ge dem en bra samling. Laget kommer till Tjeckien i god tid, får flera träningsdagar ihop följt av tre matcher mot internationellt motstånd. Vi ser fram emot veckan.

Krockar med SHL-slutspelet

Sveriges schema för turneringen i Tjeckien är 11-17 april vilket krockar med SHL-slutspelet. En eventuell kvartsfinal sex mellan Färjestad och Skellefteå spelas 11 april och kvart sju är planerad till 13 april. De två semifinalserierna startar 15 och 16 april.

FBK:s sportdirektör Rickard Wallin kommenterar den krock som uppstår.

– Vi är glada och stolta att Lucas är uttagen, säger Wallin och fortsätter:

– Jag förstår frågan men i dessa slutspelstider så tar vi all kommunikation internt och med berörda parter hur vi hanterar våra spelare och inte i media.

Färjestads forward Lucas Forsell har på säsongens 30 SHL-matcher svarat för fyra mål och totalt sex poäng. I klubbens J20-lag står han på 34 poäng (15 mål och 19 assist) på 35 matcher.

Sveriges trupp

Målvakter: Carl Lindbom, Ian Blomquist.

Backar: Jonathan Myrenberg, Sebastian Törnqvist, Anton Olsson, Stefan Milosevic, Simon Forsmark, Adam Engström, Theo Wallberg, Oskar Asplund.

Forwards: Lucas Forsell, Albert Sjöberg, Liam Dower Nilsson, Noah Hasa, Gabriel Kangas, Theo Jacobsson, Oskar Jellvik, Gustav Karlsson, Oliver Moberg, Ludwig Persson, Milton Oscarsson, Victor Stjernborg, Simon Robertsson, Oliver Johansson.

Rickard Wallin är sportdirektör i Färjestad.
Rickard Wallin är sportdirektör i Färjestad. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJuniorkronornaJVM ishockeyLucas ForsellRickard Wallin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.