Hoppa till huvudinnehållet

Medborgarförslag: Vill se gångbro över bäck vid E18

Publicerad:
En gångbro intill E18, för att göra det säkrare för alla trafikanter. Det är vad en medborgarförslagsskrivare vill se. Anledningen är att det är svårt att gå åt sidan då en bäck löper under vägen. (Genrebild)
En gångbro intill E18, för att göra det säkrare för alla trafikanter. Det är vad en medborgarförslagsskrivare vill se. Anledningen är att det är svårt att gå åt sidan då en bäck löper under vägen. (Genrebild) Foto: Claudio Bresciani/TT

En kommuninvånare i Årjäng vill se en gångbro över en bäck, som löper under E18.

”Att gå där är mycket riskfyllt både för fotgängare och cyklister”, står det i förslaget.

Förslaget lämnades in för ungefär ett år sedan. Platsen är E18 vid Sillerud, mellan vägen in till Barås och vägen in mot Silleruds kyrka.

Anledningen till förslaget är att förslagsgivaren anser att det är farligt att röra sig till fots eller cykel på bron, detta då det löper en bäck under vägen.

För då kan man inte ”gå åt sidan när bilarna kommer”, skrivs det i förslaget.

Vägavsnittet är en raksträcka med höga hastigheter och många omkörningar. Den använda också för att ta sig till Svensbyn.

”Så min och många andras önskan är att få en bro över bäcken så man kommer förbi den farligaste sträckan”, står det som avslutning.

Nu har kommunen kommit med ett svar på förslaget i en tjänsteskrivelse. Vad gäller det aktuella området så äger inte kommunen någon mark där, men ”samhällsbyggnadsavdelningen erbjuder förslagsställaren hjälp att kontakta den privata markägaren för att se på möjliga lösningar”, skriver man som förslag.

Ärendet finns med på onsdagens sammanträde i kommunstyrelsen arbetsutskott.

Artikeltaggar

Årjängs kommunMedborgarförslagTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.