Hoppa till huvudinnehållet

FBK-kaptenen om underdogstämpeln: ”Skiter i vad folk säger, jag vill bara vinna”

Publicerad:
Linus Johansson ligger inte direkt sömnlös över att gå in som underdog i matchserien mot Skellefteå.
Linus Johansson ligger inte direkt sömnlös över att gå in som underdog i matchserien mot Skellefteå. Foto: Joachim Lagercrantz

De allra flesta tyckare är överens – Färjestad kommer att få det rejält tufft mot Skellefteå.

Det bryr sig dock inte FBK-kaptenen Linus Johansson särskilt mycket om och han väljer att välkomna utmaningen.

– Jag skiter i vad folk säger egentligen, jag vill bara vinna när man väl är här, säger han.

Ett benpass på gymmet följdes upp med en timme på is under måndagen. Linus Johansson och hans lagkamrater gör den sista hårda pushen inför fredagens kvartsfinal mot Skellefteå.

Man går in i matchserien som underdog efter att ha förlorat alla fyra mötena mot västerbottningarna under säsongen.

Hur ser du på den stämpeln?

– Jo, den är väl befogad får man säga. Vi kom sexa i serien och har förlorat mot Skellefteå tidigare, det är inte så mycket att snacka om egentligen. Det är vad det är.

Många räknade med FBK som ett lag för den absoluta toppen inför säsongen, något som också förde med sig en del press. Nu är den i stället utbytt mot en situation där man i de flesta utomstående ögon slår ur underläge.

– Man vill vinna oavsett vad folk tycker och tänker om oss. Vi hade inte varit nöjda om vi inte gått till slutspel, men vi hade inte varit nöjda med att åka ut i en kvartsfinal heller. Det har inte så mycket med press och förväntningar utifrån att göra. Jag skiter i vad folk säger egentligen, jag vill bara vinna när man väl är här.

Grundserien innehöll många dalar, men också ett gäng toppar närmare slutet.

Nu skrivs kartan om helt och varje match får högsta betydelse.

– Det är det som är grejen, ”clean sheet”, snacka om Skellefteå, snacka om vårt eget spel och börja om. Allt som har varit har varit, nu går vi vidare och kör på.

Vilka ser du som potentiella nyckelspelare för FBK:s del i den här serien?

– Det finns många som har potential. Men målvakterna behövs ju alltid, sen powerplay och boxplay såklart, säger Johansson utan att peka ut någon enskild spelare och lyfter ytterligare en avgörande faktor:

– Nu är verkligen ett täckt skott eller en bra backcheck lika mycket värt som ett mål. Det gäller att komma dit med det mentala och jag tror mycket kommer att handla om det.

Stjärnan saknades när FBK inledde slutspelsveckan: ”Dag till dag”SUPERLIVE: Senaste nytt om FBK och slutstriden i SHLPublikfavoritens osäkra framtid: ”Kan inte spela hockey tills man är 100 år”FBK-profilerna Wallin och Nordström: Det krävs för att vinnaLista: Färjestads 10 största slutspelskungar genom tiderna

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLinus JohanssonSHLSkellefteå AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.