Hoppa till huvudinnehållet

Villa helt övertänd: ”Kommer brinna ner till grunden”

Publicerad:
Grenrebild.
Grenrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

En villa i Vitsand, Torsby kommun, började under lördagskvällen brinna. När räddningstjänsten kom till platsen var villan så pass övertänd att den inte gick att rädda.

Larmet om en villabrand inkom till SOS vid åttatiden på lördagskvällen. Räddningstjänsten var framme vid 20.30 och kunde snabbt konstatera att huset inte skulle gå att rädda.

– Det är en övertänd villa. Det ska inte vara några kvar inne. Den kommer brinna ner till grunden, säger Jenny Holmberg vid SOS alarm.

Fem enheter från räddningstjänsten i Torsby och Vitsand finns på plats. Strax före 22 meddelade SOS alarm att huset i stort sett brunnit ner helt och att räddningstjänsten börjat avveckla.

– Det har inte tagit sig i någon intilliggande byggnad. Det finns ingen prognos för när de är klara, men de har börjat plocka i ordning.

Uppdatering klockan 23.30:

– Vi har en enhet kvar för bevakning. De andra har lämnat. Jag har ingen tid, men de brukar vara kvar till morgonkvisten, säger Jessica Hagberg vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Ambulans skickades inte till platsen och ingen person ska ha skadats fysiskt.

Polisen har på natten till söndagen ingen misstanke om brott, men har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är bara för att vi ska kunna utreda vad som har hänt. Det fanns ingenting som tydde på brott, säger Olle Lund, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusTorsbyVitsand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.