Hoppa till huvudinnehållet

SM-silver till värmlänningen: ”Det bästa jag gjort hittills”

Publicerad:
Johan Silfält från Valfjällets SLK tog SM-silver i storslalom i Åre.
Johan Silfält från Valfjällets SLK tog SM-silver i storslalom i Åre. Foto: Ski Team Sweden Alpine/Erik Segerström

Johan Silfält från Valfjällets SLK körde hem ett SM-silver i storslalom.

– Jag gjorde verkligen två bra åk, säger han.

Adam Hofstedt från Karlstads SLK fixade en delad femteplats.

Årets SM-tävlingar går i Åre och lördagen bjöd på storslalom. Johan Silfält från Valfjällets SLK bjöd på två riktigt bra åk vilket räckte till ett silver. Silfält var bara tolv hundradelar från guldet som vanns av Lukas Karlberg från Mälaröarnas Alpina SK.

– I både första och andra åket fick jag till bra åkning och den åkningen jag har i mig. Och jag gick verkligen för det i båda åken, säger Johan Silfält och fortsätter:

– I andra åket var det genomgående bra och jag gick verkligen för det i andra som sagt. Jag fick ihop det bra hela vägen även om det nästan alltid finns saker man kan göra bättre. Men jag gjorde verkligen två bra åk i dag.

25-åringen från Arvika rankar SM-silvret högt.

– Det är det bästa jag har gjort hittills, definitivt. Även om jag har vunnit några andra tävlingar med riktigt bra startfält där jag åkt lika bra. Men jag rankar nog det här SM-silvret högre med tanke på att jag fick ihop det på den här dagen som jag laddat för under lång tid.

– SM i storslalom är en dag per år och en av de viktigaste tävlingarna för mig. Jag har som sagt förberett mig länge och på det sättet värderar jag det här väldigt högt.

Pallen i herrarnas storslalom. Från vänster: Johan Silfält, Valfjällets SLK, Lukas Karlberg, Mälaröarnas Alpina SK, Fabian Ax Swartz, IFK Lidingö slalomklubb.
Pallen i herrarnas storslalom. Från vänster: Johan Silfält, Valfjällets SLK, Lukas Karlberg, Mälaröarnas Alpina SK, Fabian Ax Swartz, IFK Lidingö slalomklubb. Foto: Ski Team Sweden Alpine/Erik Segerström

”Är hyfsat nöjd”

Adam Hofstedt från Karlstads SLK var också nära en pallplats i storslalom när han slutade på en delad femteplats. 20-årige Hofstedt var 37 hundradelar från guldet och 13 från bronset.

– Det var riktigt tajt i resultatlistan så det var lite synd att det blev som det blev, säger Adam Hofstedt och fortsätter:

– I första åket var jag snabb till första mellantiden men sedan gjorde jag några misstag. I andra kunde jag ha tagit för mig lite mer och åkt snabbare hela vägen. Men jag är ändå hyfsat nöjd med en femteplats. Det var typ en månad sedan som jag började åka skidor igen efter en liten skada och det är kul att vara tillbaka.

Aronsson Elfman bröt i första

Filip Jorälv från Arvika SLK bröt storslalomen i första åket. Samma sak gjorde Kils SLK:s Hanna Aronsson Elfman i damernas storslalom där SM-guldet gick till Lisa Nyberg från Åre SLK. Anna Hertzberg från Karlstads SLK bröt tävlingen i andra åket.

I morgon väntar SM i slalom och där är Adam Hofstedt regerande mästare.

Värmlänningen Adam Hofstedt slutade femma i storslalom.
Värmlänningen Adam Hofstedt slutade femma i storslalom. Foto: Ski Team Sweden Alpine/Erik Segerström

Artikeltaggar

Adam HofstedtAlpintHanna Aronsson ElfmanJohan SilfältKarlstads SLKKils slalomklubbValfjällets SLK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.