Hoppa till huvudinnehållet

SM-silver till SK Bore – efter spurtstrid mot Stina Nilsson: ”Vi kan vara nöjda”

Publicerad:
SK Bores Emma Nilsson vann SM-silver i singelmixedstafett tillsammans med Emil Nykvist. Foto: MAXIM THORE

Limas Stina Nilsson var starkare på sista varvet och för SK Bores lag med Emma Nilsson och Emil Nykvist slutade det med SM-silver i singelmixedstafetten.

– Jag tycker att vi kan vara nöjda och Emil gjorde supersträckor, säger Emma Nilsson.

SM-veckan pågår i Piteå och i dag avgjordes skidskyttets singelmixedstafett. En rad tunga namn saknades, bland annat på grund av sjukdom och totalt stod nio lag på startlinjen. SK Bore hade ett lag till start i form av duon Emma Nilsson och Emil Nykvist. Ett Borelag som efter halva loppet var i ledning med 12 sekunder före Östersunds lag 2.

På tredje sträckan utökade Nykvist SK Bores ledning som var 31 sekunder när Emma Nilsson gav sig ut på den fjärde och sista sträckan med Stina Nilsson från Limas lag 1 jagandes bakom.

Efter det sista stående skyttet var Emma Nilsson 14 sekunder före Stina Nilsson. Men Stina var starkast på spurtvarvet och det var Limas lag 1 med Tobias Arwidson som vann SM-guldet nio sekunder före SK Bore och Östersunds lag 3 tog bronsmedaljen.

”En bra insats”

För Bore blev det alltså ett SM-silver.

– Det känns bra, säger Emma Nilsson och fortsätter:

– Men jag hade velat göra en bättre kamp om guldet på slutet. Jag ramlade på sista varvet och jag hade även lite för trötta ben för att orka helt. Om det hade räckt till mer utan vurpan vet jag inte, men det var dumt att ge bort den extra tiden.

– Men jag tycker att vi kan vara nöjda och Emil gjorde supersträckor. Sedan var det lite småsvåra förutsättningar med vinden och jag hade några reservskott. Men vi gjorde väl en bra insats som sagt.

SK Bores Emil Nykvist.
SK Bores Emil Nykvist. Foto: MAXIM THORE

”Det är jättebra”

Emil Nykvist reste sig från sjuksängen och imponerade.

– Jag blev sjuk förra i veckan med 39 grader i feber och missade världscupen i Holmenkollen. Jag är skitnöjd att kroppen fungerade så pass bra som den gjorde nu. Men på uppvärmningen kände jag mig som en dålig motionär typ, säger Nykvist och fortsätter:

– Men jag tror att jag åkte snabbast av alla, det är vad jag har hört, men jag har inte hunnit analysera loppet ännu. Jag är nöjd med dagens insats, absolut.

– Det var en tajt tävling och synd att det inte räckte till guld. Men vi tog ett silver på SM, det är jättebra och det får vi vara nöjda med.

Fler SM-lopp

I morgon är det SM-masstart och på måndag väntar SM-sprint och Nykvist jagar fler medaljer i Piteå.

– Efter dagens lopp höjs mina egna förväntningar. Innan i dag hade jag noll förväntningar. Det ska vara i stort sett omöjligt att prestera efter den här sjukdomsperioden med så pass mycket feber.

– Det återstår att se hur kroppen känns i morgon, kanske har jag väldigt dålig återhämtning. Men jag ska absolut göra vad jag kan för att plocka ett SM-guld. Det var det jag hade som målsättning innan jag blev sjuk. Men det är typ en bonus att jag ens tog mig till start.

SK Bores Linn Persson är sjuk och missar SM. Finnskoga IF med bland annat Mona Brorsson kom inte till start med något lag i dagens tävling.

Artikeltaggar

Emil NykvistEmma NilssonLinn PerssonMona BrorssonSK BoreSkidskytteStina Nilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.