Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad kollapsade i andra: ”Det är oförklarligt”

Publicerad:
Karlstad och Oskar Alvers föll mot Västerås efter fem insläppta i andra halvlek.
Karlstad och Oskar Alvers föll mot Västerås efter fem insläppta i andra halvlek. Foto: Lisa Olaison

0–0 efter 45 minuter. Karlstad Fotboll höll jämna steg mot Västerås SK. Sen kom kollapsen. Superettanlaget från Västmanland körde över värmlänningarna och slutresultatet skrevs till 5–0.

IF Karlstad Fotboll kom till träningsmatchen mot Västerås SK med två raka segrar i ryggen, 6–0 mot Herrestad och 3–1 mot Sylvia. Lördagseftermiddagens match började också den bra för värmlänningarna.

Laget höll jämna steg med VSK i halvlek ett och hade flera chanser att ta ledningen. Men frilägen missades, skott från nära håll sköts över och så vidare.

– Vi spelade vårt spel och gjorde det vi har sagt. Vi skapade målchanser. Jag borde ha gjort ett mål och vi borde ha haft en 2–0-ledning, säger Oskar Alvers.

0–0 i halvtid bådade gott inför akt två. Då kom kollapsen.

Två snabba mål

Västerås inledde starkt och hade flera lägen under de första minuterna. I minut 54 fick man också utdelning efter ett inspel som stöttes in på volley och två minuter senare dubblades ledningen.

Västerås fortsatte att pressa på, även om Karlstad fick något enstaka läge att reducera. Men i minut 63 kom 3–0 efter en ribbretur och matchen kändes avgjord redan där.

– Vi går ned oss (i andra halvlek) och varje individ tar inte det ansvaret man ska utan lämnar över det. Det är oförklarligt att den reaktionen kommer, säger Oskar Alvers.

Spelet blev sedan avslaget och båda lagen verkade vänta på slutsignalen, även om det fortsatt var Västerås som spelade klart bäst. Och i minut 84 kom 4–0, återigen ett inspel med volleyavslut, och i minut 89 fastställde hemmalaget slutresultatet till 5–0.

– Det är jättetråkigt såklart, men det är ingen bra andra halvlek. Vi måste ta det på allvar och försöka förbättra det vi inte gjorde bra. Vi kan inte stirra oss blinda på resultatet.

Lördag den 2 april spelar Karlstad seriepremiär i division 1 norra, borta mot Haninge.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Att vi har byggt vidare på det vi har tränat på och vårt spel. Vi vet att det funkar mot ett sådant här motstånd. Det tar vi med oss.

Artikeltaggar

FotbollOskar Alvers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.