Hellton tog hem kvalsegern efter förlängningsdrama: ”En jäkla kämpaglöd”

Publicerad:
Hellton med assisterande tränare Torkel Björnstad (till vänster) vann första kvalmatchen borta mot Stenungsund med 30–28. Arkivbild. Foto: Peter Bäcker

Första kvalmatchen avklarad.

Och det skulle krävas 80 minuter handboll för att skilja lagen emellan.

Efter dubbla förlängningar kunde Hellton till slut stänga matchen och ta hem segern mot Stenungsund med 30–28.

– Vi visar en jäkla kämpaglöd genom hela matchen, säger assisterande tränaren Torkel Björnstad.

Under lördagen rullade Helltons buss mot Bohuslän för att inleda kvalspelet mot Stenungsund.

För Karlstadlaget handlade det om att försöka behålla sin plats i division 1 – medans Stenungsund siktar på att ta klivet upp från division 2.

Efter totalt 80 spelade matchminuter stod det klart att Hellton är ett steg närmre en fortsättning i serien.

Den första 5x2 förlängningen räckte inte till ett avgörande, utan ytterligare tio minuter fick spelas för att skilja lagen emellan.

30–28 slutade matchen i Helltons favör.

– Det blev till slut en väldigt lång match. Men väldigt skönt att gå segrande ur den såklart. Vi hade lite problem med att hitta något flyt i anfallsspelet, kan ha något med nerverna att göra. Det blev tydligt att det psykologiska spelade in i den här matchen, dem har allt att vinna och vi har allt att förlora, säger Torkel Björnstad.

Vad är det som fäller avgörandet i dag?

– Det är svårt att lyfta någon enskild spelare, så jag måste säga att det är laginsatsen som vi gör. Vi visar en jäkla kämpaglöd genom hela matchen och speciellt under de två förlängningar som vi spelar. Det känns väldigt bra att vi till slut kan stänga matchen och ta hem segern.

Nu väntar en träningsvecka innan Stenungsund gästar Sundstahallen.

– Vi har fått en tydligare bild på vad vi måste jobba mer på under veckan som kommer nu. Det blir en större trygghet för oss att nu gå in på hemmaplan och försöka spel hem den här kvalserien. Men som sagt finns det fortfarande saker vi måste jobba extra på.

Vid en seger på hemmaplan, väntar antingen Kalmar eller King River HK i en playoffinal.

Artikeltaggar

Handboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare