Mukiibi saknas i genrepet mot Örebro: ”En känning”

Publicerad:
Ronald Mukiibi saknas mot Örebro SK. Foto: Fredrik Narvelid

Mittbacken Ronald Mukiibi saknas i truppen när Degerfors genrepar mot Örebro på bortaplan under lördagseftermiddagen.

– Han klev av träningen under torsdagen med en känning, säger tränaren Tobias Solberg.

Degerfors stod för en svag insats förra helgen när det blev förlust mot Jönköpings södra med 0–2.

– Det är klart att vi inte är nöjda med den prestationen. Samtidigt har det ibland varit så under åren. När man går från att spela cupmatch till träningsmatch igen. Det är svårt att tända till. Det märktes att Jönköping var mer sugna än oss, säger Solberg.

Lördagens genrep blir något extra när Degerfors ställs mot rivalen Örebro på bortaplan.

– Så är det ju. Vi hade velat göra en bra prestation oavsett motstånd men klart att det är en viktig match. Jag tror också att planen kommer att vara till en fördel för oss. Den är större och enklare att spela på om man jämför med konstgräset i Degerfors.

Vad vill du se?

– Att helheten fungerar och att vi gör alla delar bra och sitter ihop som lag. Jag vill se att vi skapar många målchanser och att vi släpper till få målchanser. Jag hoppas också på fina prestationer rent individuellt. Det är många som är revanschsugna från senast och som vill visa att de är att räkna med.

Mittbacken Ronald Mukiibi och Jakob Andersson saknas på grund av skada. Erik Lindell är sjuk. Justin Salmon är på landslagsuppdrag.

– Ronald fick ont på torsdagens träning och ska undersökas vidare. Han är inte tillgänglig nu. Vi får se hur status är till veckan.

Positivt för Degerfors är att Joe Gyau är redo för sin första match i A-sammanhang. Även Dijan Vukojevic och Christos Gravius, som saknades senast, är tillbaka.

Truppen: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Oscar Wallin, Daniel Krezic, Abdelrahman Saidi, Adhavan Rajamohan, Nikola Djurdjic, Anton Kralj, Sean Sabetkar, Sebastian Ohlsson, Gustav Granath, Joe Gyau, Rasmus Örqvist, Adam Carlén, Christos Gravius, Diego Campos, Johan Bertilsson och Dijan Vukojevic.

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollRonald MukiibiTobias Solberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare