Mitells besked – så är läget med saknade FBK-stjärnorna

Publicerad:
Oscar Lawner får vila efter smällen mot Växjö, när han kan vara tillbaka är i nuläget oklart. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Färjestad genomförde veckans sista pass under fredagen. Kvartetten Oscar Lawner, Gustav Rydahl, Lucas Forsell och Theodor Lennström saknades på isen.

De tre sistnämnda beräknas vara åter på måndag, men Oscar Lawners comeback ser ut att dröja ett tag till.

Gustav Rydahl lämnade matchen mot Växjö en bit in i den tredje perioden inför oroliga supporterögon. Centern klev dock av som en försiktighetsåtgärd och beräknas vara tillgänglig igen på måndag.

Oscar Lawner åkte på en tung smäll och han får troligtvis vänta lite längre innan han är tillbaka på isen.

– ”Teddan”, Forsell och Rydahl räknar vi med på måndag. Lawner fick en smäll mot huvudet så honom är vi lite försiktiga med. Han var här idag, men stod över. Nu är det ledigt lördag söndag och han är tveksam i början av nästa vecka, säger FBK-tränaren Tomas Mitell.

”Fokusera fullt ut på Skellefteå”

Färjestad är lediga från gemensam träning i helgen och Tomas Mitell tror att det kommer välbehövligt.

– Det blir sista ledigheten och det kan vara bra för att ställa om mentalt. Sedan har vi måndag, tisdag, onsdag och torsdag för att fokusera fullt ut på Skellefteå.

För egen del då, några sköna helgplaner?

– Bara att andas ut lite. Sen blir det lite förberedelser inför måndag, men ett par timmar ska jag nog kunna koppla bort och vara med familjen också.

Mitells match i matchen

Nästa vecka står Färjestad inför en stor utmaning i form av Skellefteå – laget man haft svårast för i SHL.

För Tomas Mitell väntar en coachduell mot Robert Ohlsson.

Blir det en match i matchen mellan er över en längre serie?

– Ja, lite så blir det ju. Man tweakar på detaljer hela tiden och det ska bli riktigt roligt. Samtidigt handlar det om att sätta basen på något sätt, intensitet, fart och närkampsspel – gör vi inte det kan jag ändra hur mycket taktiskt som helst utan bra resultat. Lägger man för många taktiska detaljer i hjärnan på spelarna så snurrar det och ber jag killarna gå ut och köra så gör dom det, det är en fin balansgång.

FBK-tränaren återvänder till ordet balans flera gånger.

– Sedan jag kom in har vi lagt till ett par taktiska detaljer och när vi har pratat mer om vissa saker kan man ibland se hur spelarna blir lite funderande på isen. Men strukturen som helhet går åt rätt håll, återigen gäller det att hitta balansen där.

Vilka spelare ser du som potentiella nycklar för att slå ut Skellefteå?

– Målvakterna tänker man alltid på i alla slutspel. Vi behöver också att våra spetsar leder laget, oavsett om det är de la Rose med defensiv eller Lindqvist med offensiv. Spetsspelarna behöver göra skillnad och sedan är det ett lagspel där vi behöver spela för varandra.

Publikfavoritens osäkra framtid: ”Kan inte spela hockey tills man är 100 år”SUPERLIVE: Senaste nytt om FBK och slutstriden i SHLNyckelpunkten Färjestad ska undvika mot Skellefteå: ”Det har varit döden”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyOscar LawnerTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare