Nya skolan i Kil ska få en skogsdunge i stål

Publicerad:
Konstnären Ellen Heller visar modellen av det verk som ska pryda Vikstaskolans skolgård. Träden uppförs i cortenstål och blir 2,5 meter höga. ”Hennes verk symboliserar en liten skogsdunge som lockar till samling och social samvaro” skriver juryn. Foto: Daniel Larsson

Två utomhuskonstverk ska det bli på nya Vikstaskolan i Kil. Nu är det klart vilka som får göra dem.

Kilskonstnären Ellen Heller och Kalmarbaserade Stina Siljing får uppdraget att göra de konstnärliga utsmyckningarna. Ellen Hellers verk ska finnas på skolgården och Stina Siljing ska göra fasadkonsten till nya sporthallen. Båda ska vara klara i höst.

– Vi vill tillgängliggöra konst för alla våra medborgare oavsett vem du är eller hur du lever. Du ska inte behöva åka till ett museum eller besöka ett galleri för att uppleva konst, säger Katarina Widell, kultur- och fritidssamordnare i Kils kommun, i ett pressmeddelande.

Inspiration är hämtad från Kilselevers teckningar och budgeten ligger på 440 000 kronor exklusive moms per konstverk.

Stina Siljings skiss av konstverket som ska pryda nya sporthallen. Verket kommer att vara belyst bakifrån med led-ljus.
Stina Siljings skiss av konstverket som ska pryda nya sporthallen. Verket kommer att vara belyst bakifrån med led-ljus.

Artikeltaggar

Katarina WidellKilKils kommunKonstKonstverkSamhälleVärmlands länVikstaskolan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare