Hoppa till huvudinnehållet

Petra Svedberg blir ny vd för Rottneros park: ”Styrelsen är enig”

Publicerad:
Trädgårdsfestival i Rottneros park, med invigning av idéträdgårdarna. ARKIVBILD.
Trädgårdsfestival i Rottneros park, med invigning av idéträdgårdarna. ARKIVBILD. Foto: Peter Nilsson

Under många år har Magnus Holmvik varit både vd och trädgårdsmästare för Rottneros park. Nu blir kommunchefen Petra Svedberg vd med Holmvik kvar som parkchef.

– Magnus Holmvik har under många år axlat rollerna som både vd och parkchef för det kommunala bolaget Rottneros Park & Trädgård i Sunne. I takt med parkens utveckling har uppdraget blivit svårt att hantera för en och samma person, skriver Sunne kommun i ett pressmeddelande.

Petra Svedberg, kommunchef i Sunne.
Petra Svedberg, kommunchef i Sunne. Foto: Sunne kommun

Därför blir kommunchefen Petra Svedberg ny vd och Magnus Holmvik fortsätter att ha huvudansvaret för parkens skötsel och personal.

– Styrelsen är enig om att det är en bra lösning som också är mest effektiv organisatoriskt. Det är vanligt förekommande att en kommunchef också är vd i kommunala bolag. Närheten till kommunen ökar vilket vi ser som en fördel, säger Håkan Thorell, ordförande i Rottneros Park & Trädgård AB.

Rottneros Park intensifierar nu arbetet med växthus i parken för att odla parkens och kommunens växter och samtidigt utveckla verksamheten genom försäljning av växter. Rottneros Bruk, som ligger nära parken, aviserar att deras överskottsvärme skulle kunna användas i sammanhanget, skriver kommunen i pressmeddelandet.

– Vi ser det som ett mycket spännande och miljömässigt hållbart projekt för framtiden i samverkan mellan Rottneros Bruk, parkbolaget, Sunne kommun och deras fastighetsbolag, säger Håkan Thorell.

Artikeltaggar

Magnus HolmvikNyheterPetra SvedbergRottneros parkSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.