Hoppa till huvudinnehållet

Nytt hamburgerställe öppnar i centrum: ”Vill bli den nya kvartersrestaurangen”

Publicerad:
Reporter Peder Kaldal
Peder Kaldal
peder.kaldal@nwt.se
I månadsskiftet maj–juni slår Phil’s burger upp portarna till sin nya restaurang. Karlstadsrestaurangen är en av de första utanför Stockholm.
I månadsskiftet maj–juni slår Phil’s burger upp portarna till sin nya restaurang. Karlstadsrestaurangen är en av de första utanför Stockholm. Foto: Tommy Pedersen

Inom kort hårdnar konkurrensen om hamburgerpubliken i centrala Karlstad.

Men det är inget som företrädare för Phil’s burger räds.

– Vi vill bli den nya kvartersrestaurangen, säger Charles Wade, vd för företaget.

Kedjan grundades 2014 och har hittills 14 restauranger, varav merparten i Stockholm. Man finns utöver det även i Uppsala och Eskilstuna, så varför Karlstad?

– Vi letar ständigt efter nya och attraktiva platser att etablera oss i. Vi letade runt lite och genom kontakter och bedömningar så framstår Karlstad som intressant. Flera av oss har varit där och tittat och Karlstad känns som en trevlig och spännande stad. Där finns också en nyfiken publik som uppskattar god mat, säger Charles Wade.

– Så vi tror att staden och Phil’s passar varandra bra i mentalitet.

I centrala Karlstad finns i dag bland annat Babas burgers och Bastard burgers.

”Vi vill att gästerna ska se att Phil’s är mer än bara burgare”, säger Charles Wade, vd för Phil’s burger.
”Vi vill att gästerna ska se att Phil’s är mer än bara burgare”, säger Charles Wade, vd för Phil’s burger. Foto: Privat

Hur ser ni på konkurrensen?

– Konkurrens är bra. Det är tecken på att det är ett attraktivt område och det får oss att steppa upp och göra oss ännu bättre. Sedan är vi vana vid konkurrens. Vi var bland de första i premiumhamburgersvängen och sedan dess har konkurrensen ökat explosionsartat. Alla kommer med något nytt, men jag skulle säga att vi skiljer oss på så sätt att vi inte är ute efter att ha en snabb ruljans. Vi tar med oss något nytt till Karlstad, säger Charles Wade.

Vad är det nya du pratar om?

– Man ska känna sig hemma och trivas och inte bara äta snabbt. Vi var en av de första på hamburgerscenen och vi var först på bollen med beyond meat på våra veganska hamburgare.

– Vi vill bli den nya kvartersrestaurangen. Dit du inte bara går för en grym burgare utan också för att ta en fräsch sallad, ett glas vin eller en trevlig cocktail. Kollar man på våra andra restauranger så är det spridd ålder på besökarna, allt från yngre till äldre damer som kommer och tar ett glas vin.

På frågan om det är ett ”hang out”-ställe, blir svaret ja med tillägget att det även går att ta en snabb lunch.

Shakes och drinkar

Första burgaren kommer, om allt går som tänkt, att levereras i månadsskiftet maj–juni. Lokalen är gamla Rockbar på Järnvägsgatan.

Vad kommer kunderna mötas av när ni öppnar?

– Menymässigt är det burgare, sallader, sideorders... Milkshakes hör ju också till. Sedan har vi drinkar. Det är kanske inte stans största utbud, men det vi gör ska vi göra bra, säger Charles Wade och tillägger att öl- och vinlistan även den kommer att vara bra.

– Vi hoppas att gästerna blir glatt överraskade över vår spännande meny med vegetariska och veganska alternativ.

Restaurangen kommer ha runt 70 platser och personalmässigt anställs 10–15 personer.

– Alla är inte heltider, men vi har rekryterat en restaurangchef som nu går under upplärning på en av våra andra restauranger.

Artikeltaggar

KarlstadKrogarMat och dryckPhil's burgerTingvallastaden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.