Lägenhets besköts – polisen söker vittnen: ”Vi behöver tips”

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett antal personer har beskjutit en lägenhet på Färjestad i Karlstad. Nu söker polisen vittnesuppgifter kring ärendet.

Det var i fredags, klockan 04 på morgonen, som en entrédörr till ett lägenhetshus i Karlstad krossades och en lägenhetsdörr besköts.

Enligt vittnen har sedan ett flertal personer lämnat platsen.

Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen, är fåordig kring utredningsläget.

– Jag kan inte gå in på det mer än att vi behöver tips, säger han.

I nuläget finns det inget som tyder på att någon ska ha befunnit sig inne i lägenheten när skotten mot dörren avfyrades. Polisens uppfattning är att dådet är riktat mot lägenheten. Polisen rubricerar brottet som grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Polisen söker nu vittnesuppgifter kring händelsen. Har du uppmärksammat något vid det aktuella tillfället, personer, bilar eller annat, hör av dig till polisen på telefon 114 14 och ange ”tips” i talsvaret för snabbare framkoppling.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadLars HedelinVapenbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare