Hoppa till huvudinnehållet

De är laddade inför Företagssalongen

Publicerad:
Sara Hjalmarsdotter Gund, Klara Thorell, Thomas Lindström och Jacob Lund är taggade på torsdagens Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad.
Sara Hjalmarsdotter Gund, Klara Thorell, Thomas Lindström och Jacob Lund är taggade på torsdagens Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad. Foto: Jonas Klint

Covidrestriktionerna är borta och vi får mötas som vanligt igen. En som gläds åt det är mingelexperten Jacob Lund i Karlstad. På torsdag slår han upp dörrarna till en ny upplaga av Företagssalongen på Elite Stadshotellet i Karlstad.

– Alla fyra planen är fullbokade, säger han.

Företagssalongen var Värmlands största mötesplats för näringslivet innan pandemin slog till. Nu är eventet tillbaka i samma stil som innan pandemin. På torsdag den 24 mars kommer yrkesverksamma människor från olika branscher att kunna träffas på salongen, som blir den 16:e i ordningen.

– Vi trycker på att det just är yrkesverksamma vi vänder oss till. Det är meningen att den här dagen ska resultera i nya kontakter och konkreta resultat, säger mässgeneralen Jacob Lund.

Det är inte bara privata företag som kommer att vara på plats. Här finns representanter från både kommuner, organisationer, nätverk och föreningar.

– Degerfors IF kommer att vara här, säger Jacob Lund.

För att locka de sportintresserade lite till nämner han också Värmlands golfförbund och Hammarö golfklubb som några av utställarna.

Över 100 utställare

På de fyra våningarna kommer över 100 utställare att vara på plats, varav cirka 30 är nytillkomna. Till det kommer ett digert program med föreläsningar. Entrén är gratis.

– Det är en mix av ämnen och det är korta, snabba föreläsningar, säger Jacob Lund.

Det kommer också att spelas in en livepodd med de välkända värmländska nöjes- och mediaprofilerna Johan Östling och Björn Ling.

Jurister som vill mötas

Bland utställarna finns Sara Hjalmarsdotter Gund, jurist och partner på den relativt nystartade Karlstadsbyrån Wermlands juridiska, som bland annat är specialister på familjerätt.

– De digitala lösningarna har exploderat inom juridiken. Det passar många men inte alla. Vi vill vara tillgängliga fysiskt. Vi möter ofta människor när de befinner sig i jobbiga perioder i livet. Att kunna ta sig tid och mötas ansikte mot ansikte gör att de känner sig tryggare, säger Sara Hjalmarsdotter Gund som ser Företagssalongen som ett perfekt tillfälle att lämna den digitala världen och möta människor i verkliga livet.

Hon ska också hålla en föreläsning, tillsammans med Länsförsäkringar. Två andra föreläsare är Specialresor och Filipstads kommun.

Förändrad inriktning

– Vi vill visa på vår förändring, säger Thomas Lindström på Specialresor i Karlstad.

Specialresor har kommit ut ur pandemin levande, och nu vill man berätta om de nya erbjudanden man har till företag som vill samla sina anställda och mötas på olika sätt, där resor kan vara en del av upplevelsen.

– Vi längtar efter att komma ut och träffa kunder så det här blir rena julafton för oss, säger Thomas Lindström.

Ny geopark

Klara Thorell, turismsamordnare på Filipstads kommun, ska också föreläsa. Kommunen är en av parterna bakom planerna på en ny geopark. ”Mineralriket geopark” är namnet på kraftsamlingen där man ska knyta ihop mineralresmålen i Filipstadsregionen till en enda geopark. Planerna är än så länge ganska vaga, men med starka samarbetspartners som Värmlands museum, Naturhistoriska riksmuseet och Nordmarks hembygdsförening ser Klara Thorell goda möjligheter att det här ska bli en turismsatsning som väcker ett stort intresse.

– Det här är världens mineralrikaste område. Vi vill skapa en wow-faktor runt det och att fler ska få upp ögonen för geologin, säger Klara Thorell som under Företagssalongen ska hålla en föreläsning på temat hur man kan locka besökare till det här området.

Artikeltaggar

Elite StadshotelletFilipstadFilipstads kommunFöretagssalongenJacob LundKarlstadNäringslivNaturhistoriska riksmuseetVärmlands museum

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.