Hoppa till huvudinnehållet

Utökade återvinningsmöjligheter för Kilsborna: ”Efterlängtat”

Publicerad:
En man slänger metallskrot i en container på en återvinningscentral. Genrebild.
En man slänger metallskrot i en container på en återvinningscentral. Genrebild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nu öppnar en ny tjänst, som efter genomförd utbildning ger Kilsborna tillträde till återvinningscentralen årets alla dagar.

Boende i Kil kommer framöver kunna åka och lämna grejer på återvinningscentralen när det passar dem, i och med den nya tjänsten ÅVC+ som ger tillträde mellan klockan 7 och 21, alla dagar året om.

– Det här är efterlängtat! Det finns en större förväntan på servicegraden i samhället idag och den vill vi kunna bemöta, säger Jonatan Brunbäck som är tillförordnad vd på Kils Återvinning i ett pressmeddelande.

För att kunna ta del av tjänsten behöver man gå en webbaserad utbildning, klara ett digitalt prov samt få en säkerhetsgenomgång på plats.

De som avslutat utbildningen kommer sedan kunna ta sig in på området med hjälp av bank-id, körkort och en app.

– Vi startade med en testgrupp i höstas. Nu känner vi oss redo för att öppna tjänsten för allmänheten, så från den 21 mars kan de Kilsbor som vill gå utbildningen, säger Jonathan Brunbäck.

Artikeltaggar

ÅtervinningKilSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.