Mängder av raggarbilar tar plats på vägarna mellan norska Kongsvinger och Kil.
Norgeresan – eller påskkaravanen som den också är känd som – arrangeras i år.
På riktigt, för första gången sedan pandemin bröt ut.
– Jag tror det kommer bli extremt mycket folk, säger Lars Helgesson, som ska delta.
Det är en tradition som levt i många, många år. Att på påskafton sätta sig i sin raggarbil och från Kil ta sikte på fästningen i norska Kongsvinger.
För Kilsbon Lars Helgesson blir det i år 26:e gången i rad han deltar i resan.
– Förra året var det 25-årsjubileum, säger han och påpekar att han inte är någon arrangör av eventet.
"Vi gör det vi älskar men det sticker i folks ögon"I år blir det på ett sätt också en comeback för evenemanget. De två senaste åren har varit färgade av pandemin. Restriktioner och stängda gränser till Norge har påverkat Norgeresan, eller påskkaravanen som den också kallas.
– En del valde att stanna hemma föregående år. Speciellt för två år sedan. Vi har varit med och åkt, men då har vi hållit oss lite för oss själva.
Förra året gick resan bara till Charlottenberg. Men i år är planen att inget ska kunna hålla undan raggarna från att göra den traditionella resan hela vägen till Kongsvinger.
– Det kommer att bli av. Jag tror det kommer att bli extremt mycket folk. Framför allt för att många har undvikit att åka de tidigare åren på grund av pandemin.
Stor motorträff på Välsviken i Karlstad – så såg lördagsfesten utSedan den 12 februari har Norge släppt alla inresekrav till landet, vilket gör att Norgeresan kan genomföras utan coronaregler.
Däremot har Norge, enligt Lars Helgesson, hårdare fordonsregler att förhålla sig till.
– Många väljer att stanna i Charlottenberg eftersom norska polisen har lite annat tänk. Men vi brukar fortsätta till Kongsvinger.
Till resan hör också sägnen att målet med karavanen är att erövra fästningen i Kongsvinger, ta ner den norska flaggan och i stället hissa den svenska.
Här kan du läsa om förra årets påskkaravan: