Hoppa till huvudinnehållet

Kulturpolitikern om Värmland på bokmässan: ”Vad missar vi om vi inte är med?”

Publicerad:
Elisabeth Kihlström (KD) är ordförande för regionens kultur- och bildningsnämnd. Foto: Niklas Wallberg

Kultur- och bildningsnämndens ordförande Elisabeth Kihlström (KD) är redo att diskutera Värmlandsmonterns framtid på den återstartade bokmässan i Göteborg.

– Vi får fundera över vad det ger att vara där och vad vi missar om vi inte är med, säger hon.

Frågan om Värmlandsmonterns vara eller inte har inte behandlats på politisk nivå, om man med behandling menar beslut:

– Det har lyfts litegrann, att vi behöver se över hur vi ska engagera oss framöver. Det har ju förändrat sig ganska mycket, i och med att det blev en digital bokmässa under pandemin, säger Elisabeth Kihlström, som är ordförande i Region Värmlands kultur- och bildningsnämnd.

”Är det värt insatsen?”

Nu siktar bokmässans arrangörer på att det ska bli en vanlig mässa igen i höst, men Elisabeth Kihlström tycker att det ändå är naturligt att ta en diskussion om hur man ska göra med Värmlandsmontern, nu och i framtiden.

– Vi får fundera på hur vi ska landa i Värmland. Är det värt den insatsen och de resurser vi avsatt? Det är viktigt att fundera över. Det har känts som en bra idé att hoppa över under de här åren det varit pandemi och de har också hittat nya former att arbeta. Vi behöver fundera långsiktigt. Vad ger det? Vi får fundera över vad det ger att vara där och vad vi missar om vi inte är med, säger hon.

Resursfråga

Om frågan om Värmlands vara eller icke vara på årets bokmässa kommer att avgöras politiskt eller om den stannar för avgörande på tjänstepersonsnivå är hon inte säker på, men framhåller att tjänstepersonerna lyfter upp frågor till politiken.

– De lyfter upp frågor till oss, men sen är det utifrån vad vi har för resurser, säger hon.

Hon tror också att frågan om Värmlandsmontern kommer upp också när det är dags att diskutera kommande års budget.

– Vi får ta med oss diskussionen in i den processen också, säger hon.

Värmlandsmontern i fara: ”Vi vill se maximal effekt av de insatser vi gör”Bengt Berg: Synd att Värmland kastar in handdukenHård föreningskritik mot regionens planer: ”Värmlandsmontern är en träffpunkt”

Artikeltaggar

Bokmässan i GöteborgElisabeth KihlströmGöteborgKarlstadKultur- och bildningsnämndenLitteraturNöje/KulturNyheterRegion VärmlandVärmlands länVärmlandsmontern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.