Hoppa till huvudinnehållet

Känd brottsling slog till igen – tog för sig när det brann på macken

Publicerad:
Jonas Lindh är ägare på Haket på Dal.

På måndagseftermiddagen uppstod en gräsbrand alldeles intill Preemmacken i Färgelanda. Medan släckningsarbetet pågick ska en välkänd återfallsförbrytare ha sett sin chans att plocka på sig cigaretter, godis och sprayflaskor i butiken.

– Han har ett våldsamt rykte om sig så ingen vill vittna, säger Jonas Lindh, ägare på Haket på Dal.

Jonas Lindh jobbade inte själv vid tillfället, men enligt hans kollega ska det ha börjat brinna i gräset bakom uthyrningssläpen en bit bort, något som skapade en del oro bland butiksanställda och kunder.

Medan kollegan släckte elden med hjälp av kunder ska mannen, en känd återfallsförbrytare, ha passat på att stjäla cigaretter, godis och sprayburkar. På väg ut ur butiken såg kollegan hur det ramlade ut varor ur hans fickor.

Det brann i gräset, en omkring 5-10 kvadratmeter stor yta.
Det brann i gräset, en omkring 5-10 kvadratmeter stor yta.

– Han är ett välkänt fenomen här omkring och har ett våldsamt rykte om sig. Alla går på helspänn och ingen vill vittna emot honom, säger Jonas Lindh.

Om det finns någon koppling mellan branden och stölden går inte att slå fast. Stölden är dock polisanmäld.

Enligt Jonas Lindh ska polisen ha konfronterat mannen i centrum senare under måndagen, tagit det misstänkta stöldgodset och lämnat tillbaka till butiken. Men trots att hans kollega såg mannen kan inte polisen styrka något brott, menar han.

– Det finns ingen bevisning. Vi fick tillbaka det mesta, säger Jonas Lindh.

Haket på Dal, butiken på Preemmacken i Färgelanda.
Haket på Dal, butiken på Preemmacken i Färgelanda.

Artikeltaggar

BensinmackBränderBrott & blåljusFärgelandaPreemStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.