Insändare: Snälla cyklister, använd ringklockan!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Cyklister som inte använder RINGKLOCKAN när de kommer i relativ hög hastighet bakifrån och skrämmer både mig och hundarna, varvid en av dem gärna hoppar i utfall, gör mig arg och ledsen!” skriver insändarskribenten. Hunden på bilden har inget med texten att göra.
Foto: Roger Lundsten / TT
Jag vill inte ta till svordomar men det sitter inte långt bort.

Är en flanerande hundägare som tar många promenader per dag, tar upp hundskiten efter mina hundar, respekterar andras trädgårdar och brevlådor och njuter allmänt av friheten att bo i ett land som tolererar olikheter på många plan - MEN - cyklister som inte använder RINGKLOCKAN när de kommer i relativ hög hastighet bakifrån och skrämmer både mig och hundarna, varvid en av dem gärna hoppar i utfall, gör mig arg och ledsen! I dag gick det så långt att jag skrek: " Är du döv!" när jag påbjöd användandet av, enligt LAG, ringklockan. Den är så enkel att använda och man kan respektera varandra på ett civiliserat sätt.

Hundägare i Alster

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.