Bubbel från Byrån: Socialdemokraterna – partiet för fanflyktiga

Publicerad:
Hade Per Edvin Sköld levat hade han dött av skam, skriver Byrån. Foto: TT arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Hursomhelst önskar vi Löfven lycka till och hoppas att det inte går för freden som med målet om Europas lägsta arbetslöshet, skriver Byrån.

Om Sverige angrips – är du då beredd att försvara landet? Den frågan ställde till Novus till olika partiers sympatisörer för att se vilka som var mest försvarsvilliga. Det visade sig vara Sverigedemokraternas väljare, där mer än 75 procent var redo att dra en lans för moder Svea. Sämst visade sig Socialdemokraterna vara med ynka 55 procent. Hade Per Edvin Sköld levat hade han dött av skam.

Kritisera rätt källor

Den 13 mars var källkritikens dag. Detta uppmärksammade Sveriges radio med att sända en söndagsintervju med den förre Moskvaambassadören Sven Hirdman. Hirdman har bland annat gjort sig känd för citat om att Ryssland inte är en aggressiv stormakt.

Ett uttalande han ännu står bakom då han tillfrågas av DN några dagar senare: ”Jag gjorde den bedömningen och den stämmer helt och hållet, bortsett från att Ryssland har invaderat Ukraina”. Bara sådant som inte motbevisar hans teori skulle alltså vara relevant. Det är väl också en slags källkritik.

Nyansskillnader

Ett 20-tal aktiva socialdemokrater i Malmö stad uppges vara på väg att lämna arbetarrörelsen för att ansluta sig till partiet Nyans – tidigare Centerturkarna.

Byrån hoppas att det handlar om en avradikalisering. Nyans kämpar för att bli accepterade som parti och lär inte tolerera den öppna antisemitism som under flera år fått frodas hos Malmös socialdemokrater.

Kommer Löfven fixa freden

Tidigare statsminister Stefan Löfven har blivit ny ordförande för Stockholm International Peace Research Institute, Sipri. Det finns nog en hel del att sätta sig in i för Löfven. Häromdagen kommenterade han Putins aggression med att vi i Sverige ”har varit naiva”.

Hursomhelst önskar vi Löfven lycka till och hoppas att det inte går för freden som med målet om Europas lägsta arbetslöshet.

Inga traktorer på Stureplan

Centerpartiet försöker utnyttja kriget i Ukraina för att återbygga sitt förtroende på landsbygden. Med en ny kampanj vill det betona att jordbruket är en del av totalförsvaret. Budskapet illustreras dock av dels en traktor av den italienska modellen Same som inte förekommer i Sverige, dels en ko utan märkning, vilket bryter mot reglerna.

Det verkar som att det enda som Centern lyckas få fram med denna kampanj är att ingen ansvarig faktiskt har varit på en svensk bondgård.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Bubbel från ByrånCenterpartietDagens NyheterFörsvaretFörsvarsmaktenJordbrukKorMalmöNovusNyansRysslandSigneratSipriSocialdemokraternaStefan LöfvenSverigeSverigedemokraternaSveriges RadioTraktorUkrainaUkrainakriget

Läs vidare