Tredje gången gillt – piraterna intar Mariebergsskogens scen

Publicerad:
I sommar ska det - äntligen - bli sommarteater i Mariebergsskogen igen.

Två somrar i rad har Värmlandsteatern fått ställa in sina teaterplaner för Mariebergsskogen. Men – i sommar är det dags. ”Legenden om Skattkammarön” med ett gäng högst personliga pirater gör ett efterlängtat strandhugg.

Legenden om Skattkammarön beskrivs av Värmlandsteatern som ett ”mustigt musikteateräventyr för hela familjen”.

– Värmlandsteaterns familjeföreställningar i Mariebergsskogen har ju blivit en jättepopulär sommartradition och det är otroligt kul att vi kan köra i sommar. Legenden om Skattkammarön planerades till sommaren 2020. Nu har den legat till sig och blivit ännu bättre, säger producent Bepa Hedåsen.

Kapten Markatta

Teaterpjäsen baseras på Robert Louis Stevensons klassiska roman Skattkammarön. Johan Fält har skrivit manus och dessutom tillsammans med Izak Danielsson Kihlström komponerat modern och trallvänlig musik.

– Äntligen kan skeppet Hispaniola inta vår kära friluftsteater. Pojken Jim Hawkins tar med oss på ett spännande äventyr bland sjörövare, piratskepp och obebodda öar, berättar Johan Fält.

Han har vävt in nya karaktärer som piratkapten Markatta och hennes kompanjoner Doris, En-tumme Tyra och Krokus samt en schweizisk pirattrio.

Legenden om Skattkammarön spelas 9 juli till 29 juli och är lämplig från fem år. Biljetterna släpps 28 mars på Scalateatern och ticketmaster.se.

Artikeltaggar

BarnKarlstadMariebergsskogenMariebergsskogenNöje/KulturSommarSommarlovTeaterVärmlandsteatern

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare