Insändare. Kommunens bästa friskvård finns på Skutberget

Insändare
PUBLICERAD:
”Att få springa på Sveriges vackraste motionsspår, ta en bastu och bada kallbad är hälsobefrämjande”, skriver insändarskribenten som inte har haft en enda sjukdag på 25 år. Bild från Skutberget, personerna på bilden har inget med texten att göra.
Foto: Lisa Olaison
Det blågröna styret i Karlstad kommun har lagt ett förslag om ökad friskvårdssatsning för de anställda. Även om man kan ana doften av valfläsk så är det en bra satsning och vilket oppositionsparti skulle våga ifrågasätta detta? Det finns ju många anställda som slitit hårt under pandemin och friskare arbetstagare gynnar kommunen på alla sätt.

En fråga som ändå dyker upp är: Varför inser aldrig de styrande vad som är det mest hälsofrämjande som kommunen har att erbjuda? Varför bortser man från att vistelse i naturen är det som de flesta har behov av efter stressfyllda arbetsdagar? Är det inte både mer miljövänligt och sundare att bada och springa utomhus?

Svaret är ju att vi har kommunens mest fantastiska friskvård på Skutberget!

Själv har jag inte haft en enda sjukdag de senaste 25 åren trots ett jobb som de flesta ser som krävande både fysiskt men framför allt psykiskt. Att få springa på Sveriges vackraste motionsspår, ta en bastu och bada kallbad är hälsobefrämjande. Det är smockfullt i bastun på helgerna men vad gör det när det finns hjärterum. De enda som inte verkar hitta ut till detta paradis är politikerna i Karlstads kommun. Ni är välkomna! Vi kan maka ihop oss så att ni också får plats.

Vinterbaderskan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.