Hoppa till huvudinnehållet

Cykelväg mot Bomstad – men inte hela vägen fram

Publicerad:
I dagarna har Karlstads kommun inlett byggandet av en 900 meter lång gång- och cykelväg längs Bomstadsvägen från korsningen med Skutbergsvägen.
I dagarna har Karlstads kommun inlett byggandet av en 900 meter lång gång- och cykelväg längs Bomstadsvägen från korsningen med Skutbergsvägen. Foto: Christer Wik

Behovet av en gång- och cykelväg längs Bomstadsvägen i Karlstad är stort.

Nu inleder kommunen bygget av en första etapp från korsningen med Skutbergsvägen.

Tidigare politiker vill att det byggs en cykelväg till BomstadbadenVill ha gång- och cykelväg till Bomstadbaden

NWT har flera gånger skrivit om önskemålen från olika håll, bland annat närboende och Bomstadbadens ägare, att det anläggs en gång- och cykelväg längs Bomstadsvägen.

Framför allt sommartid är det många som går och cyklar längs landsvägen samtidigt som trafiken är tät av bilar, bussar och husbilar till och från campingen.

I dagarna inleds bygget av en första etapp.

– Vi ska anlägga en cirka 900 meter lång gång- och cykelväg från korsningen med Skutbergsvägen och västerut till Fintatorp. Den ska vara färdig före sommaren till en kostnad av 4,1 miljoner kronor, säger Mathilda Rusman, projektledare på Karlstads kommun.

Det är trångt för de många gående och cyklisterna längs Bomstadsvägen.
Det är trångt för de många gående och cyklisterna längs Bomstadsvägen. Foto: Christer Wik

Den marken är helt kommunal. Att fortsätta gång- och cykelvägen västerut till avfarten till Bomstadbaden är svårare eftersom den delen är en enskild väg som ägs av en vägförening. Då måste kommunen som sköter driften av vägen först komma överens med markägarna.

Viktig satsning

– Vi vill absolut se en fortsättning av gång- cykelvägen bort till infarten till campingen. Det gäller såväl säkerheten, miljöaspekten där fler väljer att ta cykeln som att vägen nu dessutom är en del av nationella cykelleder.

– Jag har varit i kontakt med kommunen, men ännu inte fått något svar om deras planer, säger Bomstadbadens vd David Nordentjell.

Artikeltaggar

BomstadDavid NordentjellKarlstads kommunTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.