Hoppa till huvudinnehållet

Näringslivsprofiler säljer fastighet med unik lägenhet

Publicerad:
Fastigheten på Köpmangatan 2 är till salu
Fastigheten på Köpmangatan 2 är till salu Foto: Husfoto

Näringslivsprofilerna Marie och Anders Danielssons fastighet på Köpmangatan i Hagfors är till salu för nära 2,2 miljoner.

– Paradvåningen är något utöver det vanliga. Den är väldigt exklusiv och liknar ingen annan lägenhet i Hagfors, säger Rebecca Mellquist, mäklare Fastighetsbyrån Hagfors.

Fastigheten är från 1930 och här har bland annat klädbutiken Affärshörnan funnits och Magnussons snabbköp. Nu finns Wanjas leksaker här. Tidigare har också inredningsbutiken Madson huserat här i butiksinnehavaren Marie Danielssons regi. Hon köpte fastigheten 2002 tillsammans med sin man Anders Danielsson som har auktionsfirma i Ekshärad.

– Vi har lagt ner cirka 1, 7 miljoner på totalrenovering av fastigheten. Allt utfört av professionella hantverkare, säger han.

Anders Danielsson har auktionsfirma i Ekshärad .
Anders Danielsson har auktionsfirma i Ekshärad . Foto: Pia Holmström

Rätt period i livet

I fastigheten finns två helrenoverade lägenheter, en paradvåning på 144 kvadratmeter och en vindsvåning på 60 kvadratmeter.

Paradvåningen har paret själva bott i, men sedan några år tillbaka är de bosatta i Ekshärad och hyr ut hela fastigheten. Butiken Madson finns nu i Ekshärad i en annan skepnad med mer fokus på kläder.

Paret anser att det är rätt period i livet att säja fastigheten.

– Jag fyller 65 år. Det är dags att någon annan tar över och vill ta vara på den som vi har gjort under alla år. För det är en kanonfastighet. Jag kommer att jobba med lilla Madson i Ekshärad och Anders jobbar vidare med sin auktionsfirma, säger Marie Danielsson.

Arkivbild. Marie Danielsson
Arkivbild. Marie Danielsson

Många spekulanter

Men paret känner ändå ett visst styng i hjärtat av att sälja fastigheten.

– När jag såg bilderna hos mäklaren var det nästan så jag kände ånger, säger Anders Danielsson.

Fastigheten kom ut till försäljning hos Fastighetsbyrån i Hagfors i onsdags. Redan har många hört av sig både svenska som utländska spekulanter.

– Fastigheten har det bästa affärsläget i Hagfors. Man får väldigt mycket för pengarna. Det är bara fantasin som sätter gränser, säger Rebecca Mellquist.

Köket i paradvåningen
Köket i paradvåningen Foto: Husfoto

Många möjligheter

Hon ser många möjligheter för en köpare.

– Vill man både bo och vara verksam i fastigheten finns möjlighet till det. Vill man enbart bedriva rörelse kan man göra det, eller enbart hyra ut samtliga lägenheter och affärslokaler.

Hyresgästerna i de båda lägenheterna som bor där idag är på väg att flytta ut. Så den som köper fastigheten kan flytta in själv. Det finns även en ledig affärslokal.

– Det finns ju även intressenter som vill hyra, men då har vi medvetet valt att avvakta. För det är det mest praktiska när man har det ute till försäljning, säger hon.

En originell italiensk stenvägg i paradvåningen drar blickarna till sig.
En originell italiensk stenvägg i paradvåningen drar blickarna till sig. Foto: Husfoto

Exklusiv

Paradvåningen är mycket exklusiv.

– Jag tror inte att man förväntar sig att det ska vara den typen av boende i Hagfors, säger Rebecca Mellquist.

Det helkaklade badrummet har en upphöjd jacuzzi
Det helkaklade badrummet har en upphöjd jacuzzi Foto: Husfoto

Det är genomgående exklusiva materialval och en tilltalande planlösning.

– Det är bland annat öppen planlösning som många vill ha idag, en takterrass, ett fint badrum med upphöjd jacuzzi.Själva känslan ger genomgående ett exklusivt intryck.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkshäradFastighetsbyrån ABHagfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.