Historisk seger i Saudiarabien för Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Publicerad:
Mikaela Åhlin-Kottulinsky tillsammans med Annie Seel. Foto: Privat

För bara fyra år sedan var det förbjudet för kvinnor att köra bil i Saudiarabien.

Nu finns Rally Jameel för enbart kvinnor och i helgen vann Mikaela Åhlin-Kottulinsky den i par med Annie Seel.

Deltagare från 15 länder var med i den kvinnliga offroad-tävlingen Rally Jameel och efter tre dagars navigering i den Saudiarabiska öknen fick Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Annie Seel kliva högst upp på prispallen.

Rally Jameel är ett utmanande navigationsrally för de 34 tävlande teamen där det inte handlade om fart utan mer att navigera rätt samt hålla den angivna snitthastigheten på sträckorna.

– Jag är så glad över att jag fick möjligheten att dela bil med Annie och har lärt mig massvis från hennes navigations- och Dakarkunskaper. Det viktigaste med hela rallyt var ändå att inspirera alla kvinnliga generationer till att motorsport, köra bil är något vi alla kan och får göra, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Och hon avslutar:

– Att vi även skriver vi historia som totalsegrare i det första helkvinnliga offroad rallyt är självklart ett plus i kanten.

Artikeltaggar

Mikaela Åhlin-KottulinskyMotorsportSaudiarabien

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare