Hoppa till huvudinnehållet

Överkörningen – Färjestad ordnade målkalas mot Timrå

Publicerad:
Ett av många Färjestadsjubel under lördagskvällen i Löfbergs Arena.
Ett av många Färjestadsjubel under lördagskvällen i Löfbergs Arena. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Det var till stora delar en kopia av torsdagsmatchen som utspelade sig i Löfbergs Arena på lördagskvällen. Färjestad vann mot Timrå med 6-1 och det var aldrig snack om att det skulle bli något annat än hemmaseger.

– Bra gjort av killarna. Det är inte så lätt alla gånger när alla förväntar sig att man bara ska gå ut och ta tre poäng, säger Tomas Mitell.

Färjestad öppnade matchen relativt svagt.

– Timrå kommer ut bra, säger FBK-coach Mitell. Vårt passningsspel var under all kritik i början av matchen.

Men Färjestad fick, precis som i torsdags, ordentlig utdelning i den första perioden. Marcus ”Lilliz” Nilsson snodde åt sig en puck i mittzonen, kom fri mot Sami Raijaniemi i Timråkassen och satte avslutet perfekt.

Knappt två minuter senare kom 2-0 genom Gustav Rydahl och när halva perioden hade gått stod det 3-0 efter mål av Theodor Lennström.

Löökes tröstmål

Första perioden var mer eller mindre en kopia av torsdagsmatchens dito.

Några minuter in i andra perioden kom 4-0 när Daniel Viksten hittade en lucka mellan Raijaniemis benskydd. FBK-pressen fortsatte och Raijaniemi hade det rejält svettigt i andra. Oscar Lawner fick till en drömträff och fixade 5-0.

Kort därefter kom nästa Färjestadsmål när Jesse Virtanen stänkte in 6-0.

Frågan inför tredje perioden var om det skulle bli tvåsiffrigt eller inte. Timrå fick in ett tröstmål i början av perioden, när Färjestad hade en man mindre på isen. Det var Jens Lööke som hittade rätt. Timrå fick chansen att få in ännu ett reduceringmål när de fick ett nytt powerplay en bit in i tredje perioden. Dominik Furch klev fram och var tryggheten själv.

Krönika: Både sött och salt när Färjestad bjöd in till målkalas

Men det var aldrig något snack. Färjestad var klart bättre och avslutade med en rejäl press mot Timråkassen.

– I mångt och mycket är vi bra, Vi visade att vi behöver ha tre poäng. Det var inget vacklande, det var gasen i botten. Första fem slog vi inte dit puckar, det gjorde att vi inte fick ett flow i det, sen var vi bra i 35 minuter och då var det avgjort. Bra gjort av killarna. Det är inte så lätt alla gånger när alla förväntar sig att man bara ska gå ut och ta tre poäng.

”Bra läge”

Färjestad har plockat in många mål efter målkalasen mot Timrå, och det kan visa sig bli värdefullt inför sista omgången.

– Vi har satt oss i ett så bra läge vi kunde inför torsdagen. Och målen kan spela roll, vi får väl se vad vi har för förutsättningar exakt eftersom Växjö har en match innan.

Mattias Göransson saknades mot Timrå på grund av febersjukdom.

– Vi blir inte riktigt av med den där febern, konstaterar Mitell. Jag trodde att det var över men vi hoppas att det ska vara slut på det, så att vi får vara friska och hela. Nu har väl alla haft det, säger han med ett skratt.

Formstarke Lawner hittade krysset på nytt

”Gnugga på”

Färjestadsspelarna är efter den här intensiva veckan lediga från träning på söndagen. Därefter väntar tre dagar av träningspass inför Växjö-matchen på torsdag.

– Vi har inte haft så många träningsdagar egentligen, så vi behöver ha den tiden. Måndag och tisdag blir det att gnugga på med hårdare träning, på onsdag förbereder vi oss inför Växjö. Det blir bra dagar!

Vad tycker du om matchen? Chatta med oss i NWT-sportens Superlive fram till klockan 22. Du hittar den via länken här nedanför.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLTimrå IK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.