Hoppa till huvudinnehållet

Krönika: Både sött och salt när Färjestad bjöd in till målkalas

Publicerad:
NWT-sportens Solveig Voyce konstaterar att mycket var en kopia från torsdagskvällen, när Färjestad på nytt besegrade Timrå.
NWT-sportens Solveig Voyce konstaterar att mycket var en kopia från torsdagskvällen, när Färjestad på nytt besegrade Timrå.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Är det fortfarande torsdag? Det kändes lite så när både matchbild och målskyttarna verkade vara en copy paste från matchen i Timrå. Här är vad vi tar med oss från målkonfettin och lördagskvällen i Löfbergs Arena.

Färjestad öppnade svagt, förvånansvärt svagt i mina ögon, men hade ordentlig utdelning. Deja vu? Visst känns det igen? Det var verkligen torsdag all over.

Efter att de första FBK-målen börjat trilla in var det dock aldrig något snack. Inte ens i tredje perioden, när Timrå öppnade piggt, fanns något egentligt hot. Det här var helt och hållet Färjestads kväll.

I slutet av andra perioden började det chillas lite smått på sina håll på isen. Inte konstigt med tanke på att det stod 6-0, men en spelare åkte runt och tog i så att mjölksyran sprutade ur öronen på honom – Jacob de la Rose. Man älskar ju sånt ändå. ”Det står 6-0 men skulle kunna stå 7-0 – kötta kötta kötta” liksom. Fantastiskt.

I övrigt var det inte någon kollektiv avslappning som märktes i mittenakten, en stor skillnad mot i torsdags. Färjestad tog inte foten av gasen, och det tackade publiken för. Även i tredje perioden var det fullt blås, förutom när Timrå spelade powerplay.

Överkörningen – Färjestad ordnade målkalas mot Timrå

Det märktes verkligen att Ty Rattie och Viktor Lodin saknades i Timrå. Laget hade ingen spets framåt alls, och Dominik Furch var inte överhopad av arbete. Efter förra matchen hade jag en tanke om att Timrå kommer att kunna ge Djurgården en rejäl utmaning i ödeskvalet.

Jag tar tillbaka det. Det resonemanget kan vi spola rätt ner i toaletten, särskilt om det skulle visa sig att Timrås nyckelpjäser kommer att saknas även då.

Timrås tränare Fredrik Andersson var givetvis besviken efter lördagskvällen. På presskonferensen efter matchen sa han att han fått höja rösten efter den första perioden. Laget hade pratat om försvarsspel som prio ett inför matchen, men det snacket verkade inte ha gått in.

Färjestad då? Fläckfria? Inte alls. Och även om prestationerna mot Timrå räckt till sex poäng och många värdefulla mål, behövs en nivå till mot Växjö på torsdag.

Det blir dramatik hela vägen in i sista omgången.

Tänk om någon hade sagt det, när det stormade som värst där i höstas. Vem hade trott det?

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyKrönikorSHLSportkrönikaTimrå IK