Formstarke Lawner hittade krysset på nytt

Publicerad:
Oscar Lawner gjorde 5-0-målet när Färjestad krossade Timrå. Ett skott som satt på samma ställe som när han gjorde mål i torsdags. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Mål för andra matchen i rad mot Timrå.

Dessutom beröm från flera håll - det är inget snack om att Oscar Lawner har prickat formen rätt inför det kommande slutspelet.

– Det har fungerat bra och mitt självförtroende har växt, säger han.

Två raka storsegrar mot Timrå men ändå på helt olika sätt.

I torsdags hade Färjestad en bra utdelning men den här lördagen i Löfbergs Arena var det en rejäl överkörning. Kort och gott en klasskillnad som man sällan ser mellan två lag i SHL numer.

Oscar Lawner slog till på nytt och här fanns det en likhet med målet när lagen möttes i torsdags då skottet satt på samma ställe; i målvaktens vänstra kryss.

– Det var en bra pass som jag fick av Michael Lindqvist. Det är alltid kul att göra mål och jag hoppas att det fortsätter så, säger Lawner.

Annan inställning

Analysen att Färjestad var klart bättre nu än vid vinsten i torsdags köper han rakt av.

– Jag håller med. Jag tycker att vi går ut och gör en bra match. Den blir lite speciell när vi får ett par snabba mål men jag tycker att vi höll i det bra, säger han efter 6-1-vinsten.

Och han fortsätter om varför Färjestad är bättre än i förrgår.

– Vi har en helt annan inställning i den här matchen. Vi har snackat om inställningen i torsdags och den var mycket bättre nu. Något att bygga vidare på.

Kompletterar varandra

Det är nu som det roliga på säsongen kommer och Lawners kedjeformation med Pontus Widerström och Patrik Lundh har med all rätt fått mycket beröm då den är jobbiga att möta.

– De är lätta att spela med och vi kompletterar varandra bra. Dom är som jag och går på de flesta puckarna. Vi gillar att ha fart på skridskorna och försöker att checka fast pucken i anfallszon, säger Lawner.

Även om Timrå är ett lag som Färjestad ska slå, inte minst med tanke på vad som gäller i tabellen, så är känslan att man har något på gång.

Och bli inte förvånade om Lawner är med i målprotokollet i den ytterst viktiga matchen mot Växjö på torsdag.

– Det har fungerat bra för mig på slutet och självförtroendet det är bra.

Vågar du gå för målvaktens vänstra kryss på nytt om du får läge eller är du läst av målvakterna nu?

– Jag får kanske testa andra krysset, säger Lawner med ett leende.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyOscar Lawner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare