Vem beslutar i Torsby?

Publicerad:
Vem beslutar om Finnskogahemmet? Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det verkar som tekniska avdelningen och kommunalråden Peter Jonsson (S) och Anna-Lena Carlsson (S) på egen hand bestämt att Finnskogahemmet skall göras om till lägenheter. Detta kommer sedan att leda till att kommunfullmäktige får betala de avskrivningskostnader som uppstår, trots att de inte fått vara med att besluta.

Ordningen är ju helt bakvänd, men det har hänt förr i Torsby kommun att fullmäktige får ta kostnader för beslut som fattats av tjänstemännen (se exemplet Frykenskolan). Detta har fått både Kristdemokraterna och det nya partiet De oberoende i Torsby att reagera, och det märkliga är att inte fler reagerat. Så självsvåldigt får man inte styra en kommun.

Vad man än bestämmer sig för att göra med Finnskogahemmet – och den senaste ombildningen till biståndsbedömt trygghetsboende var heller inte så lyckad – så måste ett sådant kostnadsdrivande beslut fattas där det hör hemma – i kommunfullmäktige.

Artikeltaggar

Anna-Lena CarlssonBograngenCenterpartietDe oberoende i TorsbyFinnskogahemmetFrykenskolanKommunfullmäktigeKristdemokraternaLedarePeter JonssonSocialdemokraternaTorsby kommunTrygghetsboende

Läs vidare