Hoppa till huvudinnehållet

Peter Jakobsson: ”Jag kommer bättre förberedd nu än för fem år sedan”

Publicerad:
Peter Jakobsson är klar för ett nytt SHL-uppdrag.
Peter Jakobsson är klar för ett nytt SHL-uppdrag. Foto: Lisa Olaison

Han fick sparken från Färjestad i november.

Nu har Peter Jakobsson fått nytt jobb – hos SHL-konkurrenten Linköping.

– Det här har pågått i någon vecka så det har gått ganska fort, berättar han.

Niklas Persson fortsätter som General Manager i Linköping och Peter Jakobsson tar rollen som sportchef. Det innebär ett tätt samarbete mellan de båda, något som Jakobsson stundvis saknade i Färjestad.

– Tanken är att vi ska samarbeta och det känns väldigt, väldigt bra. Jag hade hjälp till och från i Färjestad och jag får skylla mig själv att jag släppte iväg Thomas Rhodin till både till junior- och tränarsidan, säger Jakobsson.

Han fick lämna sin post som General Manager i Färjestad i november. Det nya jobbet inleder han den 1 maj och kontraktet är skrivet på tre år.

Peter har alltså varit arbetslös i ett par månader sedan han fick beskedet av Färjestad.

– Jag har haft lite tid att vara ledig och rest en del. Jag har laddat batterierna och kunnat fokuserat på mig själv. Jag har reflekterat över hur jag kunde ha tänkt och gjort annorlunda. Jag kommer betydligt mer förberedd nu än vad jag gjorde när jag klev in i Färjestad för fem år sedan.

I Linköping återförenas Jakobsson med Gereon Dahlgren – den assisterande tränaren han själv valde att sparka förra våren. Under sina år i Färjestad har han såklart fått en bra bild av Linköping som lag.

– Jag tycker att man har hittat en bra stomme med spelare som Jonas Junland, Marcus Högberg och Markus Ljungh. Och även Broc Little såklart så det finns definitivt att bygga på.

Linköping är ett lag som inte har något SM-guld och det finns en stor förhoppning bland fansen. Känner du kravet?

– Det är klart att fansen suktar efter ett SM-guld. Alla lag vill ta det klivet men man behöver vara med i toppen över tid och det är målsättningen. Att man tar kliv och gör rätt saker varje dag så att man hamnar högre upp i tabellen. Då är det större chans att vinna.

Färjestad är en förening med stora ekonomiska muskler. Har du koll på hur det ser ut i Linköping?

– Jag har hyfsad koll på det, det har man innan man ger sig in i leken och tackar ja till ett jobb. Jag vet vilka förutsättningar det finns och tycker att det ser spännande ut!

Lista: Peter Jakobssons bästa och sämsta FBK-värvningar

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLinköping HCPeter Jakobsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.