Hoppa till huvudinnehållet

Förslag om miljonstöd för Centrum Karlstad: ”Vi vill leda arbetet framåt”

Publicerad:
Hanna Åkerstedt, säger Hanna Åkerstedt, ordförande i Centrum Karlstad. Foto: Jonny Ohlsson

Två miljoner kronor till organisationen Centrum Karlstad.

Så lyder ett förslag som ska upp i kommunstyrelsen nästa vecka.

– Vi vill leda det här arbetet framåt för att få en levande centrumkärna, säger Hanna Åkerstedt, ordförande i Centrum Karlstad.

Organisationen under 2021 en miljon kronor i verksamhetsbidrag och så utökades det med ytterligare en miljon för att underlätta för det lokala näringslivet med anledning av coronapandemin.

Men för 2022 ansökte föreningen om i stället tre miljoner.

I sin ansökan pekar de på att ”stadskärnan har det extremt tufft” på grund av bland annat digitalisering och nya kundbeteenden. Samt att pandemin slagit hårt mot verksamheterna.

– Vi vet vad vi har att röra oss på och själva verksamheten. Nu går vi ut ur en pandemi och det var tufft för alla, säger Hanna Åkerstedt, ordförande i Centrum Karlstad.

För pengarna vill Centrum Karlstad kunna satsa dels kortsiktigt, som aktiviteter som lockar kunder till centrum, dels långsiktigt.

Enligt Hanna Åkerstedt kommer centrumkärnan förändras i samband med ombyggnationen av resecentrum.

I dagsläget har organisationen två anställda, men menar i sin ansökan att en ytterligare resurs krävs för att accelerera med ett långsiktigt spår.

Enligt förslaget från kommunledningskontoret till kommunstyrelsen handlar det dock inte om tre miljoner kronor, utan om två miljoner till Centrum Karlstad för 2022.

En miljon för det kortsiktiga arbetet, en miljon för det långsiktiga jobbet.

Artikeltaggar

Centrum KarlstadHandelHanna ÅkerstedtKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.