Hoppa till huvudinnehållet

Dubbelt dyr Selma

Publicerad:
Dyr ombyggd Selma Lagerlöf.
Dyr ombyggd Selma Lagerlöf. Foto: Åsa Eneljung

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kostnaden för ombyggnaden av gamla Hotell Selma Lagerlöf har skenat iväg rejält. Nu tror man det kommer att bli 275 miljoner kronor, vilket är närapå en fördubbling av vad som tidigare beräknades. Lägg till köpesumman på 16 miljoner och det hela blir en dyr historia för Sunne kommun.

Därför kan man ifrågasätta själva beslutet om hur köpet gick till år 2019. Då bestämde Sunne Fastighets AB på eget bevåg att köpa fastigheten. Politiken och kommunfullmäktige var inte inblandade, trots att alla strategiska fastighetsköp skall underställas fullmäktige. Nu har man inte formellt brutit mot delegationsordningen, men det finns ändå anledning att fråga sig hur mycket kommunala bolag och tjänstemän kan få göra själva, i synnerhet när det gäller saker man vet kommer att kosta.

Så nu har fullmäktige tvingats till ett ägartillskott på 19 miljoner, och ett borgensåtagande för 665 miljoner. En dyr historia för Sunneborna.

Artikeltaggar

Hotell Selma LagerlöfKommunfullmäktigeLedareSunne Fastighets ABSunne kommun