Hoppa till huvudinnehållet

Smittspridning på korttidsboende – tillfälligt besöksförbud

Publicerad:
Korttidsboendet Björkåsen där det nu finns covid-19-smitta. Bengtsfors kommun har beslutat om tillfälligt besöksförbud.
Korttidsboendet Björkåsen där det nu finns covid-19-smitta. Bengtsfors kommun har beslutat om tillfälligt besöksförbud. Foto: Conny Hultgren

På grund av smittspridning av covid-19 på Björkåsens korttidsboende har Bengtsfors kommun beslutat om tillfälligt besöksförbud från 17 mars.

Anhöriga till boende på korttidsboendet kan därmed inte hälsa på närstående som man brukar. För att komma i kontakt med nära och kära på korttidsboendet ombeds anhöriga ta kontakt med personalen där.

Inne på Björkåsens korttidsboende begränsas kontakten mellan de boende genom att inte ha gemensamma måltider eller andra former av samvaro.

Vill förhindra smittspridning

– I nuläget är besöksförbudet en relevant åtgärd för att minska och förhindra eventuell smittspridning genom att begränsa den fysiska kontakten mellan anhörig och boende, skriver Bengtsfors kommun på sin hemsida.

– Endast frisk personal får komma in på korttidsboendet, och det är också viktigt att vår personal kan fortsätta vara frisk och ta hand om våra äldre, meddelas det vidare.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)BesöksförbudBjörkåsenCoronavirusetSmittspridningVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.