Hoppa till huvudinnehållet

Så blir ”nya” Kungsgatan – här är krogarnas planer

Publicerad:
Pitchers uteservering är just nu under uppbyggnation.
Pitchers uteservering är just nu under uppbyggnation. Foto: Lisa Olaison

Sommaren närmar sig och uteserveringarna börjar smått öppna upp.

Nu förbereder nästa krog på bargatan att välkomna gästerna till sin nya uteservering.

– Det kommer vara en ganska stor och fin bar man kan hänga vid, säger Pitchers krögare Daria Jodat.

NWT kunde förra veckan berätta att Brasseriets uteservering ligger ute till försäljning på Blocket och att en ny servering är på gång.

– Vi ska in med en ny uteservering där. Den gamla har varit en trotjänare i över tio år och det är dags för lite nyare grejer som ska hålla bättre för vintern och samtidigt är bättre isolerad, sade Asmir Ziric, krögare på Brasseriet och Royale till NWT då.

Bland annat kommer deras nya uteservering att innehålla mer elektronik och smarta funktioner som inte kommer att synas utåt. Den nya serveringen kommer på plats först efter denna säsong.

Pitchers bygger om

Men nu är även krogen Pitchers på Kungsgatan i färd med att bygga upp deras nya investering.

– Den byggs för fullt just nu. Skillnaden är att det blir en helt ny pergola, den kommer kunna brukas året om och bli mer ett uterum. Det kommer att vara inomhusmöbler men väggar och tak kan dras undan. På sommaren blir det en klassisk uteservering men på vintern kommer man kunna sitta där också. Då blir det en varm insida men en kall utsida, säger krögaren Daria Jodat.

Daria Jodat, krögare på Pitchers, berättar att den nya uteserveringen kommer få två delar och en ännu större bar.
Daria Jodat, krögare på Pitchers, berättar att den nya uteserveringen kommer få två delar och en ännu större bar. Foto: Håkan Strandman

Vad kan man förvänta sig som gäst?

– Det kommer bli en restaurangdel och en bardel. Restaurangen kommer ta runt 65 personer och bardelen runt 40-45 personer. Det kommer vara en ganska stor och fin bar man kan hänga vid. Det ska in med snickerier och allt ska byggas upp. Men första maj satsar vi på att kunna öppna den.

Varför gör ni den här satsningen?

– Den är inte helt gratis satsningen. Vi har varit inne på det tidigare men sen kom pandemin. Men nu har jag grejat med denna i ett år ungefär. Den gamla uteserveringen hade gjort sitt. Det är skönt att få en fräsch uteservering som blir mer tilltalande.

– Den gamla uteserveringen har vi redan sålt och forslat bort. Det är Sommaro golfklubb som tar över den nu. De köpte hela kittet och nu kan vi börja om från början.

Chow Chase planerar för några överraskningar under sommaren på uteserveringen.
Chow Chase planerar för några överraskningar under sommaren på uteserveringen. Foto: Lisa Olaison

Överraskningar

Den nygamla krogen Chow Chase planerar ingen ombyggnation, men marknadschefen Marcus Väisänen hintar ändå om vad som komma skall.

– Framåt sommaren kan man förvänta sig några överraskningar på uteserveringen. Vi tittar på lite olika alternativ.

På Zanzibar planeras det för fullt för hur uteserveringen ska användas.

– Vi har flera planer och idéer på gång. Men mer än så kan vi inte säga just nu. Men håll utkik för det kommer bli en riktigt rolig uteservering att besöka, säger ägaren Michael Arnaboldi.

På krogarna Tryckeriet och Cazanova blir det ”business as usual”.

Säljer hela uteserveringen på Blocket: ”Blir lite nostalgisk i hjärtat”

Artikeltaggar

Asmir ZiricBrasserietCazanovaDaria JodatKarlstadKrogarKungsgatanNöje/KulturTryckeriet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.