Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken lånar från Djurgården: ”Jag har en bra känsla”

Publicerad:
Djurgårdens Ellen Andersson (till vänster) debuterade förra säsongen i allsvenskan och nu är backen klar på ett lån till Mallbacken. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mallbacken lånar in backen Ellen Andersson från Djurgården.

– Elitettan känns som ett bra steg för mig just nu, säger Andersson till MIF:s hemsida.

Den 3 april är det seriepremiär i elitettan för Mallbackens IF borta mot RIK Karlskoga. Ett MIF som väljer att förstärka laget med en försvarare. 19-åriga Ellen Andersson som tillhör allsvenska Djurgårdens IF lånas in på ett avtal som gäller hela året, det meddelar Mallbacken på sin webbplats.

– Jag har en bra känsla inför säsongen med Mallbacken. Elitettan känns som ett bra steg för mig just nu och jag ser också det som rolig utmaning där jag förhoppningsvis kommer att växa som spelare, säger Andersson till MIF:s hemsida och berättar mer om vad hon vill bidra med:

– Jag hoppas kunna bidra mycket till speluppbyggnaden med långa och korta passningar som leder laget framåt i banan. Jag hoppas också kunna bidra till kommunikationen på planen och kunna styra laget på bästa sätt för att kunna ta tre poäng i varje match.

Sportchefen om lånet

Förra säsongen gjorde Ellen Andersson allsvensk debut med Djurgården utöver spel med klubbens F19-lag. Hon var även utlånad till Sundsvalls DFF i elitettan och nu väljer alltså Djurgården att låna ut henne igen för att speltiden ska öka.

– Vi har tillsammans med Ellen och vårt tränarteam kommit fram till att hon ska få spela i elitettan-miljö, säger Djurgårdens sportchef Jean Balawo till klubbens hemsida:

– Lånet kommer att vara skrivet över hela året, men vi tar en avstämning under sommaruppehållet. Vi tror att det här kommer föra henne närmare spel i damlaget när Ellen får utvecklas i deras miljö.

Artikeltaggar

DamallsvenskanDjurgårdens IF FotbollElitettanEllen AnderssonFotbollMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.