Hoppa till huvudinnehållet

Krönika: Hafs, slarv och målfest – den lugne jätten räddaren när FBK svajade

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

En skaplig prestation men ruggig ineffektivitet fällde Färjestad mot Rögle. En svajig kväll med sanslös effektivitet gjorde att Färjestad tog de tre poäng man behövde mot Timrå.

FBK:s hopp lever, Timrås släcktes.

Här är vad vi tar med oss från ”måstematchen”.

Först – Dennis Hildeby och Joakim Nygård. Wow.

Färjestad såg chockat ut i början av matchen när Timrå gick all in för att få en bra start i den så otroligt viktiga matchen. Den enda som inte såg skärrad ut var Dennis Hildeby. Han sträckte ut sina långa ben när hemmalaget fick ett riktigt giftigt friläge precis i öppningen av matchen, och den lugne jätten såg precis så stabil ut som han gjort vid så många tillfällen i år.

Han räddade sitt lag de där första minuterna, innan Färjestad fick loss locket på ketchupflaskan och stänkte in mål efter mål.

Hildebys sköna kväll – räddade 36 skott: ”Blev lite att göra”

Kedjekompisarna Per Åslund, Gustav Rydahl och Joakim Nygård hade en kul kväll på jobbet. Nygård var het och fick med sig finfina skörden: ett mål och tre assist.

Att Färjestad hade ledningen med 0-5 några minuter in i den andra perioden var en välsignelse för alla med FBK-hjärta, för sen blev det nervöst.

Ja, faktiskt!

Timrå fick in en puck. Och en till. Och den där nerven syntes plötsligt igen. Timrå fick energi, Färjestad slarvade.

Dennis Hildeby fick kliva fram på nytt. Och han gjorde det med bravur.

Nytt poddavsnitt: Hildebys resa till SHL: ”Tog hjälp av mental coach”

Tomas Mitell sa när han intervjuades i Cmore efter matchen, att de fått höja rösten inför tredje perioden – och det gav resultat direkt när Theodor Lennström stack hål på Timrå som efter det aldrig orkade plocka upp taktpinnen igen.

Nu var detta inte någon fläckfri insats av Färjestad, men visst finns glädjeämnen även om svajigheten såg ut att väcka tvivel. Inte minst gladde kedjan Åslund, Rydahl, Nygård som verkligen glänste idag, och det gjorde Hildeby också med sitt lugna storspel.

Slarvet måste skuras bort, och att spela på ledning... Ja, ni vet.

Timrå får efter den här kvällen ställa om siktet och förbereda sig på negativt kval mot Djurgården. De matcherna blir sanslöst ångestfyllda, och jag ser verkligen fram emot att se dem. Mer dramatik än i vilken dansk krimserie som helst!

Jag tror att Timrå har en bra chans, om de får ordning på försvaret. Framåt var Timrå inte så dumt ikväll – 38 skott mot Hildeby. Lägen skapar de, och måltjuven Ty Rattie skulle kunna ge Djurgården mardrömmar.

Slutligen.

Albert Johansson lär riskera en avstängning efter en händelse i andra perioden. Smällen Erik Andersson fick mot käken resulterade inte i någon åtgärd då – men jag blir inte förvånad om SHL kommunicerar ut en anmälan till disciplinnämnden på fredagsmorgonen.

Artikeltaggar

Dennis HildebyFärjestad BK HerrIshockeyKrönikorSHLSportkrönikaTimrå IK