Hoppa till huvudinnehållet

Inget "Sommar med Ernst" i år

Publicerad:
Programledaren Ernst Kirchsteiger pausar sitt sommarprogram i TV4. Arkivbild.
Programledaren Ernst Kirchsteiger pausar sitt sommarprogram i TV4. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Det blir ingen barfota Ernst Kirchsteiger i rutan i sommar – för första gången på 22 år. Anledningen är en timeout, uppger han på Instagram.

"För första gången på 22 år tar jag och ’Sommar med Ernst’ en välbehövlig semester. Jag behöver skapa mer utrymme för att vara allt det jag vill vara – make, pappa, farfar och konstnär. Och så vill jag hinna laga ännu mera mat!" skriver den folkkäre programledaren.

Ernst Kirchsteiger skriver att Rysslands invasion av Ukraina fått honom att vilja fokusera på familj och vänner. Enligt Aftonbladet har TV4 förhoppningar om att "Sommar med Ernst" ska komma tillbaka i framtiden.

Det var 2007 som Ernst Kirchsteiger gick över till TV4 efter att ha lett ”Sommartorpet” i SVT. Han har gjort flera produktioner för kanalen sedan dess, förutom ”Sommar med Ernst” även ”Jul med Ernst” och "Första, andra, tredje".

Artikeltaggar

Ernst KirchsteigerNöje/KulturTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.