Bygglov för nya hotellet vid Soltorget i Karlstad

Publicerad:
Så här kommer det nya Hotel Fratelli som byggs i CGC-huset i Karlstad se ut när det står klart hösten 2023. Nu har det fått bygglov. Foto: Illustration: Krook & Tjäder

Stadsbyggnadsnämnden har gett Capriga AB bygglov för om- och tillbyggnad av CGC-huset vid Soltorget i centrala Karlstad. Den ska förvandlas till ett hotell med 86 rum.

Nu har bygget av Karlstads nya hotell Fratelli inletts

NWT har tidigare berättat om 250-miljonersprojektet som drogs i gång ifjol med rivning invändigt i byggnaden. Med bygglovet kan Capriga gå vidare med det fortsatta arbetet med hotellet.

Det innebär bland annat att CGC-huset byggs på med en våning. Stadsbyggnadsnämnden ger tummen upp till projektet som innebär att dagens tegelfasad behålls.

– Vi tycker att de har fått till det väldigt bra med hotellets utseende. Det blir ett fint tillskott i Karlstads centrum och med sina två restauranger och sin relaxavdelning skapar det mer liv och rörelse, säger nämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

Artikeltaggar

Bostad och byggenCapriga ABErik NilssonSoltorgetStadsbyggnadsnämnden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare