Insändare: Palmes tal ”Satans mördare” är lika aktuellt i dag

Insändare | Ukrainakriget
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att Olof Palmes tal från 1975 då han kritiserade den spanska Francodiktaturen och myntade uttrycket "Satans mördare" är lika aktuellt i dag.
Foto: BERT MATTSSON
”Satans mördare” är ett tal som Palme höll den 28 september 1975 - detta är lika aktuellt i dag med tanke på vad Ryssland håller på med i Ukraina.

Men varför finns det ingen politiker i Sverige eller i övriga världen som ställer sig rakryggad upp och tydligt gör ett sådant uttalande?

Jag är så fruktansvärt frustrerad och besviken på Världssamfundet som låter våldtäkten av Ukraina och detta folkmord fortlöpande ske, en dag ska detta land byggas upp förhoppningsvis präglat av demokrati och folkvalda politiker. Hur ska då våra egna politiker kunna se det ukrainska folket i ansiktet och förklara varför man inte gjorde mer för att hjälpa dem när behovet var som störst?

Själv försöker jag döva mitt onda samvete genom att skänka pengar till olika organisationer som Röda Korset, Läkare utan gränser, UNHCR och lokala initiativ, till exempel i Karlstad som ”Hjälp Ukraina”.

Jan-Erik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.