Insändare: Driver regeringen med oss om våra drivmedel?

Insändare
PUBLICERAD:
”Hade man exempelvis beslutat att inget pris för bensin eller diesel får överstiga x antal kronor per liter under resten av året, då hade alla fått ett rakt och klart besked”, skriver insändarskribenten.
Foto: Tommy Andersson
Regeringens beslut om att alla som äger en bil ska få 1 000 kronor i bidrag, oavsett om man använder bilen eller ej, låter som ”Bidragssverige” i ett nötskal.

Det borde vara de som dagligen använder bilen till eller i sitt arbete, som har behov av lättnad. Varutransporter, färdtjänster och bruksmaskiner inbegripet!

Företagare i de olika branscherna behöver hjälp och besked om hur stor deras drivmedelsbudget blir för resterande del av året. 50 öre nu, och en krona och 30 öre senare, känns som om man driver med oss om våra drivmedel.

Om man i stället satt ett takpris på hur mycket diesel eller bensin får kosta under innevarande år, då hade vi haft något att rätta rattandet efter.

Det är inte de som äger en bil för nöjets skull som behöver bidrag, utan de som ser till att de dagliga transporterna fungerar.

Det verkar som om någon i regeringskansliet ännu en gång haft väldig otur när man tänkt!

Hade man exempelvis beslutat att inget pris för bensin eller diesel får överstiga x antal kronor per liter under resten av året, då hade alla fått ett rakt och klart besked och vi hade förstått tanken om våra kostnader för tanken…

Sven-Åke Runelid

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.