Hoppa till huvudinnehållet

Efter Wingefors miljoner – Embracer planerar ytterligare jättestöd

Publicerad:
Lars Wingefors säger att hans och Embracers högsta prio är de anställdas säkerhet. Arkivbild.
Lars Wingefors säger att hans och Embracers högsta prio är de anställdas säkerhet. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Embracer Goup planerar att skänka fem miljoner dollar, omkring 48,5 miljoner kronor, i humanitärt bistånd innan första kvartalet på 2022 är slut. Detta meddelades i ett pressmeddelande under tisdagskvällen.

Det var den 1 mars som Embracer via en Tweet lät meddela att företaget ämnade att skänka en miljon dollar för humanitär hjälp i Ukraina, samt att vd:n Lars Wingefors skänkte ytterligare en.

Nu berättar företaget i ett pressmeddelande att det tillkommer ytterligare i det stödet.

– Vi uppskattar nu att vi kommer att skänka minst 5 miljoner amerikanska dollar i humanitärt bistånd under det kvartal som slutar den 31 mars, vilket kommer att belasta vårt Operativa EBIT under perioden. Utöver detta bidrar många av våra medarbetare med egna medel till humanitärt bistånd, skriver Lars Wingefors i pressmeddelandet.

Embracer hade omkring 1 500 medarbetare i Ryssland, Belarus och Ukraina i slutet av 2021. Enligt företaget har man under den senaste tiden arbetat hårt för att kunna ge stöd till de som behövt.

– Vi har arbetat hårt med att erbjuda omplacering och säkerhet för många medarbetare och familjemedlemmar som har önskat lämna. Det är dock ännu långt ifrån alla som är utom fara. Jag ser humanitärt stöd som en av de bästa investeringarna vi kan göra under nuvarande omständigheter. Om vi inte kan agera med medkänsla och medmänsklighet kommer vi att misslyckas som företag och arbetsgivare.

Omkring 1 000 medarbetare fanns i Ryssland och 250 vardera i Belarus och Ukraina. De arbetar främst med olika supporttjänster och spelutveckling. Tredjepartsförsäljningen i regionen beräknas stå för en procent av företagets globala nettoomsättning.

Embracer dubblar vinsten: ”Vi känner att vi har en stabil utveckling”

Artikeltaggar

EkonomiEmbracerLars WingeforsUkrainakriget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.