Hoppa till huvudinnehållet

Rydahl spelredo – men frågetecken på backsidan: ”Hoppas han kan vara aktuell”

Publicerad:
Gustav Rydahl är redo för spel mot Rögle.
Gustav Rydahl är redo för spel mot Rögle. Foto: Joachim Lagercrantz

Många har väntat på besked om Gustav Rydahl. När Färjestad tränade inför Röglematchen fanns Rydahl med på isen och han körde på för fullt.

– Det är ingen fara med honom, lugnar Tomas Mitell.

Det var i slutet av matchen mot Leksand som Gustav Rydahl fick lämna isen efter att ha kört ihop med Leksands Patrik Zackrisson. Rydahls ben, och framförallt knä, fick sig en rejäl smäll och han åkte av isen med tydliga smärtor.

Rydahl spelade inte mer efter händelsen. Direkt efter matchen sa FBK-tränare Tomas Mitell att läget var ovisst, men att han inte trodde att det skulle vara någon större fara.

Färjestads supportrar har hållit andan sedan dess och på söndagen fanns inga nya besked att ge.

När Färjestad samlades för träning på måndagen gled han ut på isen med ett leende. Han körde för fullt, deltog i spel- och kampmoment och alla med FBK-hjärta kan nu andas ut.

– Det var en lite olustig smäll och han har ju haft problem med knät förut. Men det är ingen fara med honom, säger Tomas Mitell.

Wikstrand och Ginning sjuka

Färjestad tränade med endast sex backar på måndagen. Adam Ginning och Mikael Wikstrand saknades på grund av sjukdom.

– Vi blir inte av med den där feberslängen, säger Mitell. Ginning har feber. Wikstrand var bättre idag, han skulle ut och röra på sig litegrann men inte med laget. Jag hoppas att han kan värma imorgon och vara aktuell för spel.

Adam Ginning är febersjuk och saknades på måndagens träning.
Adam Ginning är febersjuk och saknades på måndagens träning. Foto: NICLAS JÖNSSON

Martin Johansson tränade inte på is på måndagen.

– Han har lite känningar. Han är inte uttagningsbar idag och troligtvis inte på torsdag heller, men heller inte jättelångt bort från spel. Han är hos rehab och medical och när han närmar sig får vi info om det. Det lilla jag har sett av honom på is så ser han bra ut. En stabil, bra SHL-spelare – men han måste bli frisk också.

Färjestad sitter nu i ett riktigt bra läge att nå topp sex, men en intensiv slutspurt väntar. Den här veckan spelar man mot Rögle hemma imorgon, tisdag och därefter väntar en dubbel mot Timrå. Först borta på torsdag och sedan hemma på lördag.

”Tight match”

Special teams och avslut, både två mot ett och tre mot två, drillades på träningen på måndagsförmiddagen. Tomas Mitell var nöjd med intensiteten och kampviljan som syntes på isen, och hans lag är redo att ta sig an Rögle.

– Det kommer säkert bli en tight match. De har offensivt skickliga gubbar och det har vi också. Det kommer säkert bli lite lägen fram och tillbaka, så det gäller ta vara på lägen som dyker upp.

Här kan du läsa liverapporten från Färjestads träning.

Efter otäcka bilderna – då väntas nästa besked om Rydahl

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.