Hoppa till huvudinnehållet

Planer på ny friidrotts-anläggning med allvädersbanor och multisportarenor i Hagfors

Publicerad:
Här vid grusplanen intill Älvstranden bildningscentrum (ÄBC) vill Oberoende realister att en friidrottsanläggning anläggs
Här vid grusplanen intill Älvstranden bildningscentrum (ÄBC) vill Oberoende realister att en friidrottsanläggning anläggs Foto: Pia Holmström

OR vill bygga en friidrottsanläggning vid grusplanen intill ÄBC och Uddeholm arena. Här vill man ha allvädersbanor och möjligheter till konstgräsplan. En multisportarena vill partiet ha vid kommunens samtliga fyra skolor.

Oberoende realister har gett i uppdrag till förvaltningen att göra inventeringar på all lekutrustning vid kommunens förskolor och skolor.

– Här vill vi se en ambitionshöjning. Vi ska också lyssna på personal och elever i skolan om vilken typ av lekutrustning de vill ha, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Multisportarenor

I den nya F-6 skolan i Råda kommer en multisportarena att byggas. Nu vill partiet att multisportarenor även byggs vid Sunnemo skola, Kyrkhedens skola i Ekshärad och vid Älvstranden Bildningscentrum (ÄBC).

Men när det gäller ÄBC vill partiet också anlägga en friidrottsanläggning här. De ska ge förvaltningen i uppdrag inför det kommande budgetarbetet att utreda förutsättningarna och vilka kostnader det kan handla om.

Stort område

– Förhoppningen är att vi får en friidrottsanläggning här.Vi kommer att titta brett om det kan bli en konstgräsplan alternativt vanligt gräs. Vi kanske även kan ha utomhus-padel.

Det är ett stort område intill ÄBC och Uddeholm Arena där tanken är att det ska kunna anläggas.

– Det handlar om hela området förbi grusplanen och det finns även en inhägnad idag där man ställt lite skrot efter badhusrenoveringen, en parkering och en skatepark. Så det är hela det här området som vi nu vill att man tar i ett samlat grepp, säger Jens Fischer.

Allvädersbanor

Det har tidigare varit en het politisk debatt om allvädersbanor på Hagforsvallen. Det blev ett nej till detta i fullmäktige i september 2020. Pengar som var öronmärkta till allvädersbanor beslutades istället att gå till Fotbollsalliansens airdome. Partiet OR stödde beslutet tillsammans med C, M, och SD.

Hagfors kommunalråd Jens Fischer (OR).
Hagfors kommunalråd Jens Fischer (OR). Foto: Pia Holmström

Men nu kan det bli allvädersbanor vid ÄBC.

– Vi har aldrig varit emot allvädersbanor, däremot markförhållandena vid en placeringen på Hagforsvallen.Vid skolan så får vi ett naturligt underlag. Skolan hinner ju inte riktigt upp på Hagforsvallen på idrottslektionerna, vilket gör att anläggningen blir sparsamt använd. Vi tror att intresset för friidrott skulle öka med en placeringen, vid skolan. Om Viking friidrott vill vara involverad får vi se. Vi kommer att ha en diskussion med dem.

Jens Fischer framhåller det positiva i att få många idrotter samlade på ett ställe.

– Vi har ju Uddeholm Arena med innebandy och alla sporter som kan utövas där, badhuset, bowlingen och ett stenkast bort har vi Airdomen. Allt samlat runt ikring skolan.

Beslutet: Airdomen färdigställs på bekostnad av allvädersbanornaKlubbat i Hagfors kommunstyrelse"Kommer fortsätta jobba för allvädersbanor“

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumHagfors kommunHagforsvallenJens FischerKyrkhedens skolaMultisportPadelPolitikRåda skolaSunnemo skolaUddeholm arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.