Hoppa till huvudinnehållet

Kulturskolan ordnar insamlingskonsert i Domkyrkan

Publicerad:
Kerstin Wallmyr, kulturskolechef i Karlstad, är stolt över lärare och elevers engagemang i insamlingskonserten ”Tillsammans för Ukrainas barn”. Konserten sker på onsdag i Karlstad Domkyrka.
Kerstin Wallmyr, kulturskolechef i Karlstad, är stolt över lärare och elevers engagemang i insamlingskonserten ”Tillsammans för Ukrainas barn”. Konserten sker på onsdag i Karlstad Domkyrka. Foto: Marianne Eriksson

Med fokus på krigsdrabbade barn i Ukraina anordnar Kulturskolan i Karlstad en insamlingskonsert i Domkyrkan på onsdag. Församlingen är även med och stöttar och kulturskolans elever står för både musik, nygjorda vykort och dans.

– Vi vill bidra med något konkret, säger Kerstin Wallmyr, kulturskolechef.

Under parollen ”Tillsammans för Ukrainas barn” bjuder Kulturskolan i Karlstad på en insamlingskonsert i Domkyrkan nu på onsdag. I samarbete med domkyrkoförsamlingen kommer det att bjudas på ett brett program med både musik, dans och bild.

Kulturskolans chef Kerstin Wallmyr säger att idén ursprungligen kom från Maria Mayer, som är sångpedagog på skolan. Gensvaret bland både lärare och elever har varit enormt.

– Ja, det var väldigt många som hängde på. Vi kände att vi ville göra något konkret för att bidra till det som händer i Ukraina nu och då blev det naturligt att fokusera på stödhjälp för barnen där, säger Kerstin Wallmyr.

Domkyrkoförsamlingen var snabbt med på tåget när Kulturskolan frågade om de ville engagera sig i konsertidén.
Domkyrkoförsamlingen var snabbt med på tåget när Kulturskolan frågade om de ville engagera sig i konsertidén. Foto: Anders Hanson

Insamlingen sker via Svenska Kyrkans internationella hjälporganisation ACT som verkar genom lokala partners i Ukraina. Hjälpen handlar om allt från mat, vatten och medicin till hjälp med psykosocialt stöd.

”Många oroliga”

Kerstin Wallmyr berättar att eleverna på skolan har varit otroligt måna om att vilja hjälpa till.

– Jag tror det är väldigt viktigt att vi visar vad man kan göra för att stötta utsatta barn, det är en del av syftet med konserten. Det är många som är oroliga, eleverna ser vad som händer på nyheterna och jag tror att vi får en positiv inverkan genom att mötas såhär.

– Det har varit sånt tryck på elever som vill delta att vi tyvärr inte fått plats med alla den här gången, fortsätter Kerstin Wallmyr. .

Onsdagens konsert börjar kl. 18 med att en blåsorkester välkomnar publiken utanför kyrkan.

– Så vi hoppas att det inte blir snöstorm, skojar Kerstin Wallmyr.

Resten av programmet sker inne i kyrkan där det blir musik från stråkorkestern, mycket körsång och solister. Det bjuds även på dans och Kulturskolans bildelever har tagit fram vykort som finns till försäljning under kvällen. Dessutom kommer domkyrkokaplanen Kerstin Almegård att säga några ord angående krisen i Ukraina.

– Hela konserten tar drygt en timme och vi hoppas att det blir en bra uppslutning. Man kan ge donationer både genom Swish och med kontanter, berättar Kerstin Wallmyr.

Artikeltaggar

DomkyrkanKarlstadKulturskolanNöje/KulturSkola och utbildningUkrainakriget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.