Hoppa till huvudinnehållet

Forshaga damers succé: ”Att samla in så mycket pengar hade vi inte väntat oss”

Publicerad:
Linn Malmén, Ann Karlsson och Annika Lind klappar om målskytten Malene Malmström efter ett av åtta hemmamål.
Linn Malmén, Ann Karlsson och Annika Lind klappar om målskytten Malene Malmström efter ett av åtta hemmamål. Foto: Lisa Olaison

Matchen som Forshagas damer spelade var historisk då det var den första på hemmaplan.

Men än viktigare var insamlingen till Barncancerfonden som kom upp i 45 300 kronor.

– Vi är så tacksamma för allt stöd, säger Linn Malmén i laget.

När Ann Karlssons son Joel drabbades av cancer valde Forshagas damer att göra något extra vid den historiska hemmamatchen mot Partille och gensvaret lät inte vänta på sig.

Hockeymorsorna i Forshaga IF ger cancern ett slagskott: ”Vårt stöd till Joel”

När man startade insamlingen på Barncancerfonden var målet att få in 5 000 kronor men det blev mer än så. Betydligt mer!

När insamlingen stängdes var totalsumman uppe i 45 300 kronor.

– Eftersom det var den första hemmamatchen för ett damlag i Forshaga var den historisk, men det blev en annan ram runt den. När Anns son fick cancer ville vi göra något helt enkelt, säger Linn Malmén.

Joels mamma Ann Karlsson.
Joels mamma Ann Karlsson. Foto: Lisa Olaison

Hon var själv orolig för att hon hade tagit i för mycket med 5 000 kronor som målsättning.

– Det här hade vi absolut inte väntat oss. Jag var lite ängslig att insamlingen skulle stå på noll så jag satte in 100 kronor och sedan exploderade det. Det gick väldigt snabbt och det delades mycket, det var verkligen sociala medier när det är som bäst.

Värmande hälsningar

Pengarna är såklart viktiga i kampen mot den så förhatliga sjukdomen men det finns även en annan detalj som har värmt mycket för den drabbade familjen.

– När man skänkte pengar kunde man också skicka en personlig hälsning till Joel och det vet jag har varit väldigt betydelsefullt för honom.

I samband med matchen mot Partille, som Forshagas damer vann med 8-7, hade man även ett lotteri där 71 företag hade skänkt priser.

– Pengarna från lotteriet gick direkt till Ann och Joel så att de kan göra något tillsammans. Det är det finaste lotteri som jag har sett, det var väldigt bra grejer och lotterna tog slut. Jag vet inte hur mycket pengar det blev men de kan absolut göra något roligt och fint tillsammans.

Många hade tagit sig till Ängevi för att se matchen och stötta insamlingen.
Många hade tagit sig till Ängevi för att se matchen och stötta insamlingen. Foto: Lisa Olaison

Efter tre matcher på bortaplan var det äntligen dags för damlaget att få spela på hemmais i Ängevi. Intresset för matchen fanns där då en av tränarna räknade till 158 personer på läktaren.

– Det var väldigt pirrigt och vi var alla uppe lite i det blå då det var mycket att ordna kring matchen. Att det var på hemmaplan och anhöriga kom för att titta gjorde det extra spänt, säger Linn Malmén.

Hon minns den här matchen med ett stort välbehag.

– Det var en historisk händelse då Forshaga inte har haft ett daglag innan och bara att få se bokstäverna ”FIF möter Partille” utanför Ängevi... För åtta år sedan hade vi en föräldramatch och kände att vi ville börja spela och nu kommer det kommer publik för att se på oss - det är en häftig resa!

Pia Sterner hoppade in och coachade i Partilles lag.
Pia Sterner hoppade in och coachade i Partilles lag. Foto: Lisa Olaison

Eftersom isen i Ängevi försvinner inom kort kommer det inte att bli någon mer hemmamatch den här säsongen. Men Forshagas hittills obesegrade damlag, man har vunnit över Eskilstuna, Nyköping, Arvika och Partille, har fler matcher som väntar.

– Vi är anmälda till en cup i Nyköping i mitten av april och det blir avslutningen på säsongen, berättar Linn Malmén.

Artikeltaggar

Ängevi ishallBarncancerfondenForshaga IF IshockeyIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.