Efter otäcka bilderna – då väntas nästa besked om Rydahl

Publicerad:
Gustav Rydahl lämnade isen efter smällen han åkte på i tredje perioden. Första rapporten om FBK-stjärnan är försiktigt hoppfull. Foto: DANIEL ERIKSSON

Tomas Mitell var nöjdheten själv när han satte sig på bussen hem från Leksand.

– Det var bra för laget att känna att vi visst kan spela på ledning. Det gick alldeles utmärkt fast de hade fullsatt en lördagskväll med ett offensivt skickligt lag.

Färjestad tog tre sköna poäng och håller drömmen vid topp sex vid liv efter en pangkväll i Leksand.

Inför tredje perioden hade Färjestad 3-0, men Leksand öppnade piggt och fick in två snabba mål. Max Veronneau satte det första mycket elegant och det andra var en märklig historia med en puck som trillade in bakom Dominik Furch.

Tomas Mitell tog en timeout och Färjestad uppträdde efter det breaket lugnt och sansat.

– Efter timeouten spelade vi en jättebra tredjeperiod ända fram tills vi drog på oss den där utvisningen när de får ett tryck. Boxen såg fantastisk ut med tanke på att det var 6 mot 4. Det var bra för laget att känna att vi visst kan spela på ledning. Det gick alldeles utmärkt fast de (Leksand) hade fullsatt en lördagskväll med ett offensivt skickligt lag.

”Får avvakta”

Men allt var inte glädje och hurra efter segern. FBK-supportrarna fick se Gustav Rydahl grina illa och lämna isen efter en otäck smäll mot knät i slutet av matchen.

Han spelade inte mer efter händelsen.

FBK-coachen ger en första rapport.

– Vi tror att det inte ska vara så illa. Men vi får avvakta och se, säger Mitell.

På söndagen vid lunchtid gavs inga nya besked. Uppdateringar väntas efter måndagens träning.

Krönika: Fem FBK-minuter som kan ge en lång slutspelsvårLindqvists show sänkte Leksand – rysarjakten på topp-sex går vidare

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare