Hoppa till huvudinnehållet

Isländskt gästspel i helgen av prisad författare

Publicerad:
Einar Már Guðmundsson är född 1954 i Reykjavik. Han debuterade med två diktsamlingar innan han publicerade romanerna i den så kallade Reykjaviktrilogin.
Einar Már Guðmundsson är född 1954 i Reykjavik. Han debuterade med två diktsamlingar innan han publicerade romanerna i den så kallade Reykjaviktrilogin. Foto: Gassi

På lördagen gästar han Poesidagarna i Dalsland och på söndagen väntar ett framträdande på Karlstads bokcafé, när den prisbelönta isländske författaren Einar Már Gudmundsson besöker Sverige.

Klockan tio på lördagen, den 12 mars, håller Einar Már Gudmundsson och Värmlandsförfattaren Bengt Berg ett scensamtal på de dalsländska poesidagarna, som hålls på Baldernäs herrgård.

På söndagskvällen, klockan 18, kommer samma duo till Karlstad och Café Gjuteriet, för en isländsk afton. Arrangörer är Karlstad Bokcafé och Föreningen Norden i Karlstad/Hammarö.

Einar Már Gudmundsson fick 1995 Nordiska rådets litteraturpris för sin roman Universums änglar, en roman om den schizofrene broderns liv som översatts till 22 språk. Många av hans böcker har översatts till svenska och för sitt författarskap belönades han 2012 med Svenska Akademiens nordiska pris. Hans senaste bok, diktsamlingen Till dem det angår, gavs ut på Bengt Bergs förlag Heidruns.

Artikeltaggar

BaldersnäsBaldersnäs herrgårdBengt BergBokdagar i DalslandFörfattareKarlstadLitteraturNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.