Insändare: Allergiker diskrimineras av krogar och hotell som tillåter husdjur

Publicerad:
”Man utestänger människor med allergi från att kunna gå ut på restaurang eller bo på hotell där husdjur tillåts, vilket är väldigt vanligt”, skriver insändarskribenten. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Tack, MSB, för att ni betonar att skyddsrum är tillför människor och att ni tar hänsyn till allergiker. Jag har en dröm om att även restaurangägare och hotell hade samma åsikt, att det är till för människor i första hand och att man inte tillåter husdjur.

Insändare: Husdjur förbjudna i skyddsrum - vart ska vi ta dem?

Det har varit en stor debatt, tidigare, om att man inte får komma in på restauranger utan covidpass och därmed blir diskriminerad. Här hade man ändå ett val. En allergiker kan inte välja bort sina allergier. Slutsatsen av detta är att man utestänger människor med allergi från att kunna gå ut på restaurang eller bo på hotell där husdjur tillåts, vilket är väldigt vanligt.

Peter Karlsson

Artikeltaggar

AllergierHusdjurInsändareMSBSkyddsrum

Läs vidare